tombraider

Review: Tomb Raider

Geplaatst: 20 november 1996 om 15:44Aangepast: 27 februari 2013 om 15:53
Twee nummers geleden is de PlayStation versie van dit spel al gepreviewd door Skate. Nu is Tomb Raider uit voor de PC, en dat is in dit geval zeker nog een reviewtje waard.

Lara

Grafroofster annex avonturier Lara Croft zit net lekker in het Himalaya gebergte uit te rusten van het afmaken van de laatste Yeti als ze wordt benaderd door een obscuur bedrijf. Ze wordt gevraagd om de Scion te vinden; een of ander mythologisch object.

Aangezien Lara alweer last heeft van de avontuurkriebels bedenkt ze zich geen minuut. In no time zit Lara alweer in Peru en stapt het eerste level binnen.

Meteen komt er een roedel wolven aan, en of ze nu op de lijst van de bedreigde diersoorten staan of niet, Lara knalt de dieren tot en met de laatste af met haar pistool.

Om een lang verhaal kort te maken; Lara zoekt, schiet, vecht en springt vijftien (sub)levels lang om de Scion te vinden en zich uit moeilijke situaties te redden.

Verfijnd

Zoals je misschien hebt begrepen uit het bovenstaande, vind ik dat het verhaal niet zo bie is. Maar goed dat is dan ook het enige, de rest van het spel is te gek.

Zoals je al in Skate’s preview hebt kunnen lezen, speel je het spel vanuit de derde persoon, het is dus net of er steeds een camerateam achter Lara aan hobbelt.

We kenden dit verschijnsel al van spellen als Alone in the Dark en Ecstatica, maar je kunt rustig stellen dat de gasten van Core Design deze manier hebben verfijnd. Verfijnd in die zin dat je niet meer zo schuin bovenop het speelveld kijkt als in de bovengenoemde spellen.

De graphics zijn strakker, de achtergronden zijn geweldig. Helaas, net als in Alone in the Dark kun je ook in Tomb Raider af en toe niet goed zien waar je loopt en springt.

Quake-ig

Waar de makers van Tomb Raider ook op hebben gelet, is dat spellen als Duke Nukem 3D en Quake het behoorlijk goed op de markt doen. In gevechtssituaties heeft Tomb Raider dan ook wel wat weg van Quake. 

Lara heeft trouwens behoorlijk wat te schieten. De manier waarop zij dat doet en hoe zij zich beweegt, is echter heel speciaal. Lara kan zo’n beetje alles. Ze kan rennen, lopen, zwemmen, gigantische sprongen maken, klimmen en springen. Dat springen kan zij alle kanten op, daardoor kun je aanvallers ook snel ontwijken. Een van de handigste features is dat Lara schietend heel mooi opzij kan rollen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..