ps4
naughtydog
thelastofus
goty
flow

The Last of Us Remastered - Review

Geplaatst: 29 juli 2014 om 17:11Aangepast: 30 juli 2014 om 10:55
Wat een feest. De beste game van 2013 en misschien wel een van de allerbeste games ooit, heeft een nieuw laagje spunk gekregen en is nu te spelen op een vers fonkelende console. Wouter kon niet anders dan blij worden van The Last of Us Remastered!

Laten we wel wezen, een review als deze is een inkoppertje. Sterker nog, jullie zouden kunnen gókken wat mijn conclusie is en de kans is dan 80 procent dat jullie het in ieder geval deels goed hebben. Ben je niet zo goed in gokken, werp dat een blik op Metacritic en je wordt overspoeld door vrijwel identieke oordelen van The Last of Us Remastered. De strekking van al die reviews? ‘Als je The Last of Us nog niet gespeeld heb, speel dan als een malle deze versie. Heb je de game al wel gespeeld? Dan zou ik hiervoor niet naar de winkel rennen.’
Zo, tot zover deze review dan.
Nee, wacht eens even, zo simpel is het allemaal niet…


Ik heb The Last of Us nog niet gespeeld

Ik ga me even proberen te verplaatsen in de geest van iemand die The Last of Us nog geen kans heeft kunnen geven/heeft gegeven. Dat kan om verschillende redenen het geval zijn: je bent bijvoorbeeld niet in het bezit van een PS3, je bent in 2012 overleden, je houdt niet van mooie dingen, je hebt een jaar bij je oma in een tentje in het Amazonegebied gewoond of je had in 2013 een hele harde financiële tegenvaller (en je houdt niet van stelen). In dat geval heb ik een handige flowchart voor je gemaakt. PU at your service!

 

Ik heb The Last of Us al wel gespeeld

Natuurlijk heb je dat. Ik verwijs je door naar onderstaande, belachelijk handige flowchart. Ga met de flow, yo.

Mocht uit de flowchart blijken dat je Remastered nog een kans moet geven (en dat oordeel is sluitend), dan zal je tijdens deze tweede (of zelfs meer, jij hardcore gekkie?) opeens veel meer slordigheden opvallen. Het feit dat de eerste VIER NPC-vrouwen door Jennifer Hale ingesproken worden, bijvoorbeeld. Of dat sommige lui tijdens de chaos in de –nog steeds- briljante proloog wel heel erg dwaas ronddwalen. En kijk ook niet te vaak naar de verre achtergrond, want daar missen nog wel eens textures. Ook zijn er vele glitches, zoals vijanden waar Joel een sneak-aanvalt op doet die opeens op bizarre wijze het scherm binnen ‘geschoven’ worden. Ellie en Tess die op dezelfde 30 vierkante centimeter achter een muurtje schuilen en zo een vier-armig en –benig monster worden. Een gestorven Joel die dwars door de grond valt… Of het met deze extra sappige graphics nu harder opvalt, of dat deze versie inderdaad minder netjes afgewerkt is, het trekt je wel regelmatig uit het magistrale verhaal.
Nog twee dingen om rekening mee te houden als je de PS3-TLoU al gespeeld hebt: je kunt je multiplayer-vorderingen niet meenemen naar de nieuwe versie en ook moet je alle collectibles helemaal opnieuw verzamelen. Daarentegen zit wel alle DLC erbij en zijn alle moeilijkheidsgraden unlocked, dus ben ik meteen begonnen aan het praktisch onmogelijke ‘Grounded’… waar ik natuurlijk hard spijt van ga krijgen.

 

Dikke tja

De flowcharts spreken natuurlijk voor zichzelf in al hun briljante eenvoud, maar ik wil er nog wel even aan toevoegen dat TLoU Remastered alleen écht een goede deal is voor mensen die geen PS3 hebben en dit meesterwerkje vorig jaar hebben moeten skippen. Ik ben fucking jaloers dat jullie dit fantastische, meeslepende, even beklemmende als emotionele avontuur voor het eerst kunnen meemaken…

Conclusie

In dit artikel

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..