Review

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 review (Switch) - Tony on the Gony!

Geplaatst: 29 juni 2021 om 14:00Aangepast: 28 juni 2021 om 14:32
Yo dawg, ik hoorde dat je van switch skaten houdt, dus we stoppen een skategame in je Nintendo Switch zodat je kunt switch skaten terwijl je Switch-skatet. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 voor Switch is een heerlijke port van een van de beste remakes ooit, en kwam voor Marvin als geroepen.

Soms vallen dingen zo goed op hun plek dat het eng is. Zo ook toen ik een paar weken geleden besloot om Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 weer eens aan te slingeren. Er stond een flinke PS5-upgrade klaar, die de remake nog mooier en soepeler op je beeld tovert, en voor ik het doorhad stak ik weer al mijn vrije uurtjes in Tony’s skateparadijs. Het doel? De platinum trophy, een tijdrovende bezigheid die ik een jaar geleden überhaupt niet zou aandurven.

Die platinum trophy heb ik nog altijd niet, maar mijn skills zijn in ieder geval lekker opgeschroefd en de ellenlange combo’s vliegen uit mijn vingers zoals nooit tevoren. De release van de Switch-versie van THPS 1 + 2 lijkt dus op een perfect moment te komen… of juist niet. Ik ga immers van een dikke 4K-variant met 120fps-mogelijkheden – dan wel op 1080p – en alle grafische poespas, naar een handheldversie met een 720p-resolutie en 30fps.. 

Resolutie-shock 

Als je net als ik de next-gen-versie gewend bent is het opstarten van de Switch-versie zeker even schrikken. Ineens kun je weer de pixels tellen, vliegen de enorm blokkerige schaduwen je om de oren en zou je Tony een facelift willen aanraden. Nee, deze port gaat geen schoonheidsprijzen winnen, maar dat is ook niet de bedoeling. Het belangrijkste is dat het skaten goed vóélt, en dat is zeker het geval.

Sterker nog, ik speel de game voor 90 procent in handheldmodus en geniet er met volle teugen van. Voor een 720p-game ziet het er zelfs prima uit – veel mooier dan de originele games – en de framerate is stabiel; veel meer kun je eigenlijk niet eisen van zo’n port. Ook qua besturing zit het helemaal goed: vanaf de eerste seconden nam mijn spiergeheugen de controle over, zelfs met de Joy-Cons. En heb je Joy-Cons met controller-drift? Dan hoef je daar niet veel last van te hebben; de game speelt toch veel beter met de vierpuntsdruktoets.

Wat gameplay betreft hoefde ik dus niet om te schakelen en gooide ik er zonder moeite precies dezelfde combo’s uit als op de PS4/5-versie, waar ik al honderden uren in heb zitten. De gameplay is net zo soepel als we gewend zijn, en de mindere graphics zijn nooit storend omdat de framerate stabiel blijft en je hoogstwaarschijnlijk te druk bezig bent met het landen van trucs om echt op de grafische details te letten. 

Chef’s kiss 

THPS 1 + 2 op de Switch is ook een complete port: alle gamemodi, maps, trucs en animaties zijn aanwezig. En ja, ook die fantastische soundtrack is weer van de partij, en klinkt op de Switch net zo lekker. Wat ik van tevoren níét had verwacht, is dat zelfs split-screen mogelijk is en je dus met een vriend of vriendin een potje HORSE, tag, etc. kunt spelen. Daar moet je trouwens wel twee controllers (of uhh, twee Joy-Con-paren) voor hebben, want je kunt niet spelen door één Joy-Con een kwartslag te draaien.

De graphics vallen in split-screen wel tegen, want dan heb je soms echt het gevoel in een Minecraft-wereld rond te rijden. Aan de andere kant is het niet meer dan logisch dat de resolutie van beide schermen naar iets als 360p moet worden teruggeschroefd, want ook hier blijft de framerate stabiel op 30 fps. ‘Gameplay über alles’ is het devies bij deze port, en daar word ik een blije THPS-fan van. Cheff’s kiss. 

Port-perfectie 

Al met al heb ik dus erg weinig aan te merken op deze port, want hij speelt net zo lekker als de originele remake en Tony on the Gony voegt echt iets toe aan mijn Switch-bibliotheek. En in de afgelopen maanden dat ik de game weer speel ben ik zelfs nóg enthousiaster over THPS 1 + 2 geworden dan eind vorig jaar, toen ik de PS4-review schreef (mede dankzij de nodige multiplayer-updates). Dus ik ben meer dan tevreden nu ik het in bed, op de wc en in de trein kan spelen.

Er zit zoveel content in de game dat ik er nog lang niet op uitgekeken ben. Alleen al met de multiplayer kan ik me tientallen uren vermaken (als het niet meer is), zeker nu ik niet altijd meer onderdoe voor de no-lifers die er moeiteloos combo’s van een paar honderdduizend punten uit gooien. Dat zal ik echter vooral op m’n PS5 blijven doen, terwijl ik op de Switch lekker in singleplayer rond ga skaten en de waslijst aan interessante en soms erg moeilijke challenges probeer af te vinken.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 is een heerlijke game om op te pakken als je even een paar minuten tijd over hebt of een half uurtje moet killen (al zijn mijn speelsessies véél langer), en die insteek komt op de Nintendo Switch nog beter tot z’n recht. 

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Conclusie

Ons oordeel

8,7
87

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 (Switch)

Een van de beste remakes ooit krijgt met Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 voor de Switch de port die het verdient. Gameplay staat voorop bij deze handheldversie, en daardoor is het een heerlijke skate-ervaring die amper onderdoet voor z’n grotere console-broers.

Ons oordeel

87
Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 (Switch) Een van de beste remakes ooit krijgt met Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 voor de Switch de port die het verdient. Gameplay staat voorop bij deze handheldversie, en daardoor is het een heerlijke skate-ervaring die amper onderdoet voor z’n grotere console-broers.
Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..