Werkelijke pareltjes bouwen in Planet Zoo - Review

Geplaatst: 17 november 2019 om 15:00Aangepast: 17 december 2019 om 11:11
Eelko en Ed waren deze maand in de aap gelogeerd toen het leeuwendeel van de redactie hun stukjes weer eens te laat inleverden. Ook Tjeerd was met zijn review van Planet Zoo nog trager dan een schildpad. Hopelijk was het ‘t wachten waard en is deze game beregoed…

Dit is een aangepaste versie van de review die je kan vinden in PU 1 (vanaf 19 december in de winkels).

Mijn missie als dierentuindirecteur is heel simpel: de dieren op de eerste plek. Als ik dus een grizzly beer adopteer uit een rescue programma, krijgt die het beste van het beste: twee eilanden, waarvan eentje met een bos, water om te zwemmen en te vissen en natuurlijk een maatje. Ik moet ook een manier verzinnen om mijn bezoekers toch een goed uitzicht te bezorgen, want waarom zou je naar de dierentuin gaan als je door het bos de beren niet meer ziet?

Terwijl ik voor ultiem bezoekgenot een uitgebreide loopbrug boven het berenverblijf aan het installeren ben, is er gezeik bij de ringstaartmaki’s. Blijkbaar zijn de twee mannetjes aan het vechten om de 5 dames en de sfeer is compleet verziekt. Ik knal een van de twee ruziemakers in een doos om hem uit te zetten in het wild. Daar krijg ik speciale punten voor, die ik weer in kan zetten om andere dieren onder te brengen in mijn dierentuin. Komt goed uit, want ik spaar voor twee sneeuwluipaarden.

Babybeertje

Ondertussen zijn mijn bezoekers erg blij met de mogelijkheid om het berenverblijf van bovenaf te bewonderen. Dat zie ik terug in mijn portemonnee; er wordt veel geld gedoneerd voor mijn grizzlies en mijn investering werpt dus zijn vruchten af. De grizzlies blijken al helemaal een bezoekersmagneet als er een babybeertje geboren wordt, en van dat geld kan ik weer verder bouwen aan mijn park. Zo heb ik al ideeën over het sneeuwluipaardverblijf en denk ik al na over het indelen van mijn park in verschillende thema’s.

 Planet Zoo

Diepgaand en uitdagend

Maar daar kan ik niet zomaar mee aan de slag. Dieren worden ziek en hebben een plek nodig om verzorgd te worden. Mijn werknemers moeten bepaalde zones toegewezen krijgen, ik kan ze training geven en moet tegelijkertijd kijken of een ploegendienst mogelijk is zodat de verkopers in mijn populaire winkeltjes niet met een burn-out naar huis gaan.

Voor mij is dit perfect; ik kan me urenlang verliezen in het perfectioneren van mijn dierentuin en de diepgang geeft me voldoende uitdaging om dit langer leuk te blijven vinden. Waar de verhaalmissies in een simulatiegame als deze normaliter verkapte tutorials zijn, bieden deze missies verrassend veel afwisseling.

 Planet Zoo

Minpuntjes

Maar het is niet allemaal goud dat er blinkt, want ook al biedt Planet Zoo een fantastisch pakket om een prachtig dierenpark te ontwerpen, het is ook regelmatig een bron van frustratie. Zo is het af en toe een verschrikking om je paden precies zo aan te leggen als je wilt en hetzelfde geldt voor je gebouwen, die je soms met heeeel veel geduld op de goeie plek moet zien te prutsen. Daarnaast zijn de verblijven voor de wat kleinere dieren zoals torren, kikkers, slangen en spinnen vrij teleurstellend. Het zijn feitelijk kant en klare blokjes met weinig opties en de dieren zelf hebben ook weinig animaties en mogelijkheden.

Planet Zoo

Conclusie

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..