Geruchten

De gaming industrie bestaat gelukkig niet alleen maar uit droge feitjes en release dates. Geruchten in de bizz zijn de normaalste zaak van de wereld en da's eigenlijk maar goed ook! Het is namelijk hartstikke leuk om geruchten te horen over nieuwe games en hardware, aangezien er vaak wel een kern van waarheid in blijkt te zitten. Floor komt speciaal uit de sleazy, ranzige uithoeken van het net om de beste geruchten van het moment op een rijtje te zetten.

5. Call of Duty: Space Marines
Laat ik beginnen met een gerucht wat nog niet heel erg lang online staat. Call of Duty: Black Ops ligt nog maar net in de winkels en nu zijn er al dikke geruchten over het volgende deel. Treyarch heeft prima werk afgeleverd en dat zou betekenen dat Infinity Ward weer de volgende CoD zou verzorgen, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren!
Er is namelijk een andere studio die hard aan een nieuwe Call of Duty werkt. Sledgehammer Games is de naam en nou gaan er flinke geruchten dat de eerste game van deze studio een Call of Duty game in de ruimte wordt! De game speelt zich dan ook in de toekomst af en gaat om de space marines. Lekker geruchtje om mee te beginnen toch?

4. Gran Turismo 5 in 2011
Geruchten zijn over het algemeen leuk of interessant voor ons gamers, maar het kan ook juist heel vervelend zijn. Zo is er bijvoorbeeld nog steeds het gerucht dat Gran Turismo 5 dit jaar toch echt net niet gaat redden. Volgens 'the word on the web' heeft Sony te weinig tijd om alle games nog te drukken en te versturen over de hele wereld, voordat we aan de champagne en oliebollen zitten over een paar weken.
De kans dat dit inderdaad gaat gebeuren lijkt klein, aangezien er hier en daar al retail discs zijn gesignaleerd, maar Sony heeft zelf nog steeds geen release date bekend gemaakt en we zitten al bijna halverwege november. Echt één van die geruchten waarvan je hoopt dat het bullshit is. Het heeft nou wel lang genoeg geduurd, of niet dan?

3. PS4/Xbox 720/Wii 2
Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat de gamers nog niet echt klaar zijn met de huidige generatie consoles. Er komen voor de PS3, Xbox 360 en Wii nog steeds vette games uit en ook grafisch ziet het er allemaal nog prima uit. Toch zie je dat de PC de consoles al lang heeft ingehaald als het gaat om pure kracht en mogen we langzamerhand voorzichtig gaan kijken naar de next gen consoles.
De geruchten over de nieuwe consoles zijn over het algemeen dat het echt nog wel even gaat duren, voordat we aan een nieuw console mogen beginnen. Dat komt mede door het onlangs uitgekomen Move en Kinect die de levensduur van de consoles moet verlengen. Toch een paar mooie geruchten over de Wii 2/PS4 en Xbox 720?
- De Wii 2 wordt eindelijk HD.
- De Wii 2 is in staat de oude Wii games in HD af te spelen.
- De Wii 2 krijgt een Blu-ray speler.
- De PS4 ondersteunt Ultra-HD, oftewel een resolutie van 7680x4320.
- De PS4 krijgt een Blu-ray drive, die ook de nieuwe Blu-ray discs van 320GB kan afspelen.
- De Xbox 720 krijgt geen disc drive meer.
- De Xbox 720 krijgt een chip met 16 of 32 processing cores , 8GB DDR geheugen en een terabyte HDD.

2. HD Remakes/FFVII
Dik een jaar gelden waren er ineens geruchten over PS2 HD remakes voor de PS3. Er zouden een aantal PS2 games geremasterd worden en voorzien worden van trophies en vette graphics die niet mogelijk waren op de PS2. Snel na de eerste geruchten kwam de God of War Collection uit en Sony had al snel door dat de HD remakes erg in de smaak vallen bij de gamers.
Er gingen geruchten over meer HD remakes en nu weten we dat de Sly Collection er nog aankomt, de Prince of Persia remakes onderweg zijn en ook Ico en Shadow of the Colossus een flinke make-over krijgen. Toch is er één game, waarvan de geruchten maar niet dood willen gaan. Yep, Final Fantasy VII natuurlijk! Dat de remake er ooit komt lijkt wel zeker, maar wanneer is nog helemaal de vraag. Volgens de laatste geruchten is Square inderdaad bezig met de FFVII remake en komt er ook nog een Metal Gear Solid HD Collection.

1. PSP2/PSPhone
De meeste geruchten zijn op het moment overduidelijk voor Sony met de PSP 2 en PSPhone. We snappen allemaal dat de PSP z'n best tijd wel heeft gehad en als je daarnaast ook nog verschillende devs hoort over de nieuwe PSP lijkt het wel duidelijk dat Sony binnenkort met de onthulling van de nieuwe handheld komt. Een paar mooie PSP 2 rumours:
- De PSP 2 krijgt een tweede (analoge) stick.
- De PSP 2 krijgt een touch screen.
- De PSP 2 kan weer media vanaf discs lezen. (geen UMD)
- De PSP 2 krijgt twee camera's. Yep, aan de voorkant en achterkant.
- De PSP 2 wordt ongeveer even krachtig als de Xbox 360 met dezelfde Cell chip die de PS3 ook heeft. De chip draait op 4 cores, ipv de 8 cores in de PS3.
Dan hebben we ook nog de PSPhone waar we eigenlijk allemaal al de plaatjes en specsvan hebben gezien, maar waar Sony nog steeds heel geheimzinnig over doet. De PSPhone komt begin 2011 op de markt, volgens de geruchten dan he!
Ranzige, sleazy geruchten: you gotta love 'em.