Dit is wat we tot nu toe weten over Assassin's Creed Mirage

Dit is wat we tot nu toe weten over Assassin's Creed Mirage

De naam van de volgende Assassin's Creed-game is officieel bekend: het spel gaat Assassin's Creed: Mirage heten. Houd deze pagina in de gaten om constant op de hoogte te blijven van alles gerelateerd aan Assassin's Creed Mirage!

Ubisoft bevestigt bestaan Assassin's Creed: Mirage

Ubisoft heeft officieel aangekondigd dat Assassin's Creed: Mirage eraan komt. Dat deed het via social media. Tijdens de Ubisoft Forward op 10 september worden er meer details bekendgemaakt over het spel. "We kunnen niet wachten om jullie meer te vertellen", laat Ubisoft weten. Verder onthult het bedrijf nog geen details.

De naam van de volgende Assassin’s Creed, Mirage, lekte eerder deze week al uit. Volgens de gelekte informatie speelt Mirage zich af in Bagdad en gaat de game terug naar de basics van de franchise. Mirage zou in de lente van 2023 uitkomen.

Vandaag lekte er een plaatje van de game uit. De afbeelding is geplaatst door ScriptLeaksR6 op Twitter, die vaak gelekte updates plaatst van Rainbow Six Siege. Momenteel wordt gespeculeerd dat het gaat om promotie voor een unieke quest voor een pre-order gaat. De naam van de bonusquest hint naar de legende van Ali Baba en de veertig rovers. In die legende ziet Ali Baba een groep rovers een geheime schatkamer openen met de spreuk ‘Sesam, open u’.

De Ubisoft Forward waarin de game verder wordt uitgelicht wordt op 10 september om 21:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op YouTube en Twitch.

'Meer informatie over Assassin’s Creed Mirage gelekt’

Eerder deze week deelde YouTuber j0nathan enkele details over Assassin’s Creed Mirage, nog voordat Ubisoft de game zelf onthulde. Hij is terug met naar verluidt nieuwe gelekte details, maar hoeveel er van waar is valt nog te bezien.

J0nathan meldt weer dat Bagdad de enige stad is in Assassin’s Creed Mirage, en voegt eraan toe dat de stad is verdeeld in vier zones, elk met een eigen eindbaas. De stad wordt naar verluidt omgeven door woestijn, oases en rivieren.

Ook meldt hij dat werpmessen terugkeren, en dat er plekken op daken zijn om in te verschuilen, zoals in de eerste Assassin’s Creed-games het geval was. Ook zouden er “veel npc’s” op straat moeten rondlopen en zou parkour een belangrijk onderdeel van het spel zijn, met objecten als straatlantaarns die de speler kan gebruiken om een hoek om te gaan.

Tot slot zegt j0nathan dat sluipmoorden soms in slow motion getoond worden, met name als de speler vanuit de lucht op een vijand springt.

Op 10 september maakt Ubisoft meer details bekend over Assassin’s Creed Mirage tijdens de Ubisoft Forward. Die start om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Eerste afbeelding Assassin's Creed Mirage mogelijk gelekt

Een afbeelding van het eerder gelekte Assassin’s Creed Mirage lijkt te zijn opgedoken. De subtitel van de afbeelding, ‘The Forty Thieves Quest’, hint mogelijk naar een bonusquest.

De afbeelding is geplaatst door ScriptLeaksR6 op Twitter, die vaak gelekte updates plaatst van Rainbow Six Siege. Momenteel wordt gespeculeerd dat het gaat om promotie voor een unieke quest voor een pre-order gaat. De naam van de bonusquest hint naar de legende van Ali Baba en de veertig rovers. In die legende ziet Ali Baba een groep rovers een geheime schatkamer openen met de spreuk ‘Sesam, open u’.

De naam van de volgende Assassin’s Creed, Mirage, lekte eerder deze week al uit. Volgens de gelekte informatie speelt Mirage zich af in Bagdad en gaat de game terug naar de basics van de franchise. Mirage zou in de lente van 2023 uitkomen.

Vorige Assassin’s Creed-games kregen ook speciale pre-order-quests. Zo kregen spelers die een pre-order plaatsten voor Valhalla de ‘Way Of The Berserker’-bonusquest en voor Odyssey de ‘The Blind King’-bonusquest. 

Info over Assassin’s Creed Mirage uitgelekt

Pak je zout er maar bij, want er is naar verluidt informatie gelekt over de volgende Assassin’s Creed. Hij zou Mirage heten, zich afspelen in Bagdad rond het jaar 865 en volgend jaar in de lente moeten uitkomen. Ook zou Ubisoft werken aan een remake van de eerste game.

Eerdere geruchten wezen er al op dat de volgende Assassin’s Creed-game zou afspelen in Bagdad. Dat werd ook bevestigd door Bloomberg-journalist Jason Schreier. YouTuber j0nathan voegt er nu extra informatie aan toe; zo weet hij te melden dat het spel Mirage gaat heten en in de lente van 2023 uit moet komen.

Hij meldt dat Assassin’s Creed Mirage zich afspeelt in Bagdad, ergens tussen het jaar 860 en het jaar 870. Daar voegt hij onder meer aan toe dat het spel “teruggaat naar de basics van Assassin’s Creed”. Die informatie klopt, zegt Jason Schreier in een tweet, maar niet alle door j0nathan gelekte informatie (waarover hieronder meer) zou volgens de Bloomberg-journalist waarheid zijn. Zo zou de game volgens Schreier niet “meerdere steden hebben om te ontdekken”.

j0nathan stelt verder dat spelers in de huid zullen kruipen van een jonge Basim, in de periode dat hij een dief is tot aan het moment dat hij “bij de Hidden Ones arriveert”. Volgens de YouTuber zouden er meerdere steden zijn om te ontdekken, die worden gescheiden door woestijnen en rivieren, zoals in de eerste Assassin’s Creed.

Hij zegt dat Mirage “teruggaat naar de basics” en inspiratie put uit de eerste Assassin’s Creed. Ook zouden enkele rpg-mechanieken verwijderd zijn; zo zouden er geen dialoogopties in zitten, kan de speler niet het geslacht van het personage kiezen en is er geen levelsysteem. Ook meldt hij de terugkeer van Eagle Vision en de “drone vogel”.

Volgens j0nathan zullen er “visioenen van Loki” zijn, die laten zien hoe Loki zich in Basims lichaam manifesteert en hem uiteindelijk overneemt. Ubisoft zou op 10 september de plannen onthullen tijdens Ubisoft Forward.

De YouTuber meldt tot slot dat Ubisoft in het geheim werkt aan een remake van de eerste Assassin’s Creed, gebaseerd op het werk dat wordt verricht aan Mirage (hergebruikte assets). Die remake zou verwerkt worden in een seizoenspas en ook dlc bevatten over Constantinopel (dat we nu kennen als Istanboel), in de tijd dat Basim Sigurd ontmoet. 

Mirage