Fix je Nintendo Switch - De problemen en oplossingen
Gamer.nl
Nieuws

Fix je Nintendo Switch - De problemen en oplossingen

In de afgelopen dagen heeft de Nintendo Switch al een hoop te voorduren gehad. De anders indrukwekkende hardware kent op sommige gebieden problemen, die variëren van vervelend tot ernstig. Wij zetten ze allemaal op een rijtje en vermelden daarbij hoe je je Switch kunt fixen. Houd er wel rekening mee dat de problemen lang niet voor iedereen gelden.

©GMRimport

Krassen op het scherm
Het eerste probleem is een beetje discutabel, omdat het niet op iedereen van toepassing is. Verschillende gebruikers melden namelijk dat de dock krassen maakt langs de randen van het scherm bij het in- en uitschuiven van het apparaat. Net als de PlayStation Vita en de 3DS gebruikt Nintendo plastic om het scherm te beschermen, dat waarschijnlijk niet opgewassen is tegen het plastic aan de binnenkant van de dock. Of dit probleem aan Nintendo ligt is niet duidelijk, aangezien niet iedereen even voorzichtig met zijn spullen omgaat.

Oplossing – Natuurlijk gaan we er vanuit dat men voorzichtig omgaat met hun Switch, maar uiteraard raden we aan het zekere voor het onzekere te nemen. De eerste oplossing is simpelweg een screenprotector aan te brengen. Deze zit vaak inbegrepen bij cases voor de Switch en bedekt ook de randen langs het scherm.

©GMRimport

Een andere (goedkopere) oplossing is om een stukje vilt of microfiber aan de binnenkant van de dock te plakken, zodat de Switch er geen contact mee maakt. Let er wel op dat dit aan de voor- en achterkant van de Switch gebeurt, zodat hij niet alsnog tegen de dock wordt gedrukt.

Joy-Cons synchroniseren niet
Een probleem dat al vroeg opdook is dat de Joy-Cons niet synchroniseren wanneer het signaal belemmerd wordt. Wanneer de Joy-Cons niet aan de tablet zijn bevestigd, desynchroniseert vooral de linker-Joy-Con met de console. Dit resulteert in verlies over de besturing van games, waardoor je wel vaarwel kunt zeggen tegen je high-score in koeien melken.

Oplossing – Nintendo heeft in een officiële verklaring gezegd dat de problemen te wijten zijn aan nabije routers en aquaria. Andere storende factoren zijn snoeren en televisies die zich voor de Switch bevinden en Nintendo raadt aan een meter ruimte tussen de Switch en andere draadloze apparaten zoals draadloze printers, koptelefoons en laptops te bewaren.

©GMRimport

Gezien het aantal draadloze apparaten in een gemiddeld huishouden zal het lastig zijn om het advies van Nintendo op te volgen. Op Reddit is echter nog een andere oplossing verschenen, maar deze lijkt niet voor iedereen te werken. Verschillende gebruikers melden dat het loskoppelen van de Joy-Cons in het controllers en sensoren-menu in de systeeminstellingen het probleem verhelpt. Hierna zou de tablet opnieuw opgestart moeten worden en zouden de Joy-Cons het bij verschillende gebruikers beter doen. Uiteraard is dit geen garantie dat de oplossing bij iedereen werkt.

Switch zet tv aan
Bij sommige gamers heeft de Switch de eigenschap om bij het neerzetten van de het apparaat in de dock de televisie aan te zetten en naar het juiste HDMI-kanaal over te schaken. Dit kan handig zijn, maar voor velen zal het juist irritatie opwekken.

Oplossing - Het inschakelen overschakelen van de televisie heeft te maken met de ingeschakelde HDMI-CEC. Het uitschakelen van deze instelling zal het probleem moeten verhelpen, maar helaas is dit voor elke tv anders. De voeding of de HDMI-kabel kan ook tijdelijk uit de dock worden gehaald om het te voorkomen, maar dit is uiteraard verre van ideaal.

©GMRimport

Zwart/blauw/oranje/flikkerend scherm
Nintendo heeft dit weekend ook een statement gemaakt over problemen met het scherm, dat soms zwart, blauw, oranje wordt of flikkert. Dit heeft verschillende oorzaken, maar het zou kunnen zijn dat het systeem is vastgelopen.

Oplossing – Het is aan te raden de Switch te laten vervangen door de winkel waar hij gekocht is of bij Nintendo zelf. Een truc die altijd het proberen waard is, is het resetten van de console door de power button twaalf seconden in te drukken. Hierna zal de Switch uit moeten schakelen en kan hij weer aangezet worden met een druk op dezelfde knop.

©GMRimport

Oplaadproblemen
Nintendo heeft ervoor gekozen het opladen via usb-c te laten verlopen, zodat hij compatible is met veel snoeren. Niet alle adapters en powerbanks kunnen de Switch echter opladen, dus het is zaak om dit in de gaten te houden.

Daarnaast melden veel bezitters dat de Switch niet altijd tot honderd procent wordt opgeladen, maar blijft steken bij de tachtig. Oplossing – Het eerste probleem is eenvoudig op te lossen, namelijk door ervoor te zorgen dat de juiste voeding wordt gebruikt. Voedingen tussen de 5V/1.5A en 15V/2.6A zouden genoeg moeten zijn om de Switch op te laden. Lang niet alle powerbanks zullen binnen dit spectrum vallen, dus is het zaak om te checken of dit wel zo is. Verder zijn powerbanks met een hoge capaciteit en usb-c naar usb-c kabels het meest ideaal.

©GMRimport

De oplossing voor het niet volledig opladen van de Switch is nog niet gevonden. Wellicht dat het een ingebouwde veiligheid is om de accu te voorzien van een langere levensduur, net als smartphone-laders die langzamer gaan laden boven de negentig procent.

Schade aan de coating
Tot slot zijn er verschillende berichten opgedoken over schade aan de coating van de Switch door skins. Bij het verwijderen van de opplakbare skins was bij sommige gebruikers daarom schade te zien aan de Joycons en de tablet zelf.

©GMRimport

Oplossing – Voor slachtoffers van het probleem is er weinig aan te doen. Ironisch genoeg zou het verholpen kunnen worden door een andere skin over de beschadigde laag te plakken, maar dat zou de Switch enkel verder beschadigen.

Het beste is daarom om geen skins te gebruiken. Fabrikant dbrand heeft alle bestellingen voor Switch-skins al geannuleerd , omdat ze oproepen deze niet te gebruiken.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Open bèta van Splitgate 2 begint op 22 mei
Gamer.nl
Nieuws

Open bèta van Splitgate 2 begint op 22 mei

Gratis speelbaar op consoles en pc

Op 22 mei gaat de gratis open bèta van Splitgate 2 van start op pc en consoles.

Dat heeft 1047 Games aangekondigd. Eerder werd er al een gesloten alfatest gehouden, maar de bèta komt voor iedereen beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series-consoles, PlayStation 4, Xbox One, Steam en Epic Games Store. Daarbij bevat het spel cross-play op alle systemen.

De open bèta bevat meer dan vijftien multiplayermaps – waaronder twee nieuwe Onslaught-maps voor 24 spelers, genaamd Drought en Fracture – meer dan 25 wapens en meer dan tien modi, waaronder de terugkeer van de geprezen modus Takedown.

De eerste Splitgate verscheen in 2019 en draaide om het gebruik van portalen tijdens de multiplayergevechten. De game werd voor een deel ontwikkeld als een schoolproject en werd uiteindelijk meer dan 22 miljoen keer gedownload op pc en consoles.

Het vervolg draait geheel op Unreal Engine 5. In Splitgate 2 doen spelers mee aan de zogeheten Sol Splitgate League in de toekomst, wat zich uit in vier-tegen-vier-gevechten met een eerstepersoonsaanzicht en zoals gezegd het gebruik van portalen om de vijand te slim af te zijn. Spelers kunnen deze portalen met een geweer creëren.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Flappy Bird is teruggekeerd als Android-game
Gamer.nl
Nieuws

Flappy Bird is teruggekeerd als Android-game

Verkrijgbaar via de Epic Games Store

De mobiele hitgame Flappy Bird is meer dan tien jaar nadat hij offline ging teruggekeerd.

Flappy Bird kwam in mei 2013 uit, maar werd in 2014 'ontdekt' en immens populair - meer dan honderd miljoen mensen speelden de gratis game op smartphones. In de hoogtijdagen van de game verdiende de maker van de game, Dong Nguyen, naar eigen zeggen 50.000 dollar per dag aan in-game advertenties.

In februari 2014, toen de game nog immens populair was, haalde Nguyen de game van zowel de App Store als Google Play Store. Hij voelde zich naar eigen zeggen schuldig over het verslavende karakter van de game. Smartphones die de game nog geïnstalleerd hadden staan werden als gevolg voor hoge bedragen doorverkocht.

Nu is Flappy Bird dus teruggekeerd. Het gaat om een Android-game die op de mobiele Epic Games Store verkrijgbaar is. Vorig jaar bleek al dat de nieuwe versie van de game uitgebracht zou worden door de Flappy Bird Foundation. Omdat dit bedrijf geleid wordt door Michael Roberts, die ook het hoofd is van cryptobedrijf 1208 Productions, was er bij gamers de vrees dat dit een belangrijk element in de nieuwe versie van Flappy Bird zou worden, maar dit blijkt vooralsnog niet het geval. Overigens zijn er ook plannen om de game uiteindelijk terug naar iOS te brengen.

In de game moeten spelers door op het scherm te tikken een vogel in de lucht zien te houden terwijl hij allerlei groene buizen passeert die uit de klassieke Super Mario Bros.-games lijken te komen. De kunst is dit zo lang mogelijk vol te houden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!