Britse Kansspelcommissie: Lootboxen geen vorm van gokken
PU.nl
Nieuws

Britse Kansspelcommissie: Lootboxen geen vorm van gokken

De Britse Kansspelcommissie is van mening dat lootboxen geen vorm van gokken zijn. De reden hiervoor is dat er geen officiële manier is om geld te verdienen met de content van de lootboxen.

Het Britse comité voor Cultuur, Media en Sport is momenteel bezig met een onderzoek naar verslavende technologieën, waarbij lootboxen in games veel aan bod komen. De Kansspelcommissie in het Verenigd Koninkrijk heeft nu aan dit comité laten weten dat het kopen van lootboxen of soortgelijke microtransacties in games momenteel niet wordt gezien als een vorm van gokken.

De voornaamste reden voor de Britse Kansspelcommissie om lootboxen niet te beschouwen als gokken, is dat spelers geen officiële manier hebben om geld te verdienen met de content hiervan. Het item in de lootbox moet echt geld zijn of geldwaarde hebben, voordat deze onder de gokwetgeving valt in het Verenigd Koninkrijk. Wel wordt toegegeven dat veel uitgevers, waaronder EA met Fifa, kampen met een 'constante strijd' tegen ongeautoriseerde secundaire markten, waarop items uit lootboxen worden verhandeld voor echt geld.

Neil McCarthur, de algemeen directeur van de Britse Kansspelcommissie, vertelt tegen het comité voor Cultuur, Media en Sport dat ondanks dat lootboxen onder de huidige wet niet worden gezien als een vorm van gokken, er wel 'grote zorgen' zijn over kinderen die games spelen waarin elementen van kans en uitgaven voorkomen. "Er zijn andere voorbeelden te noemen van dingen die lijken en voelen als gokken, maar volgens de wet niet als gokken worden beschouwd. Het is te vergelijken met sommige prijscompetities, welke niet vallen onder gokken maar voelen als een loterij", aldus McCarthur.

Begin deze maand zei ook de Britse minister van digitale en creatieve industrieën, Margot James, dat lootboxen geen vorm van gokken zijn. Ze legde uit dat lootboxen een manier zijn om skins of andere cosmetische items te kopen, zonder de verwachting dat er een extra financiële beloning is. Wel is ze van mening dat het Verenigd Koninkrijk actie moet ondernemen, wanneer er beter bewijs is dat lootboxen kunnen leiden tot gokproblemen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017
PU.nl
Nieuws

De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017

De game werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de eerste Switch

De ontwikkeling van Mario Kart World is in 2017 van start gegaan - toen nog voor de eerste Switch-console.

Dat blijkt uit een nieuw Ask the Developer-interview dat Nintendo heeft gepubliceerd. Daarin wordt gemeld dat de ontwikkeling van Mario Kart World ergens eind 2017 begon, toen de ontwikkeling van Arms werd afgerond. De game begon als Switch-spel, maar in 2020 werd besloten dat het een Switch 2-game ging worden. Dit omdat toen gewerkt werd aan de Booster Course Pass voor Mario Kart 8 Deluxe.

Daarbij moesten de ontwikkelaars ook concessies doen als de game op de eerste Switch was uitgekomen: "Het was moeilijk voor ons om alles in de game te stoppen wat we voor ogen hadden. We overwogen om de graphics minder gedetailleerd te maken, de resolutie omlaag te schalen en zelfs om de framerate naar 30 fps te verlagen."

Verder wordt in het interview gemeld dat de soundtrack ditmaal gebruikmaakt van meer echte instrumenten, en dat er meer dan tweehonderd verschillende nummers in de game zitten - allemaal compleet nieuwe nummers. Ook wordt gemeld dat een complete dagcyclus in de game ongeveer 24 minuten beslaat. Verder blijkt dat er in de game in totaal honderd circuits zitten als alle verschillende paden tussen tracks worden meegerekend. In de open spelwereld kunnen allerlei stickers worden gevonden die naar gelieve op de karts kunnen worden geplakt.

Mario Kart World komt op 5 juni exclusief naar Nintendo Switch 2 en gaat 79,99 digitaal en 89,99 euro fysiek kosten, al is er ook een Switch 2-bundel beschikbaar waarbij een digitale code van de game geleverd wordt. Hoewel de game zoals gebruikelijk circuits bevat, zijn die allemaal in een open spelwereld geplaatst die spelers naar gelieve kunnen verkennen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond
PU.nl
Nieuws

Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond

De game komt op 10 juni naar PS5, Xbox Series en pc

Er zijn wederom een tweetal gameplayvideo's van MindsEye, de debuutgame van Build a Rocket Boy, uitgebracht.

Afgelopen weekend viel er ook al gameplay van het spel te zien, en nu zijn er wederom twee video's te bekijken. In de ene video is te zien hoe de speler gedurende de nacht door de open spelwereld rijdt, terwijl de andere trailer vooral schietactie bevat. Beide video's kunnen hieronder worden bekeken.

MindsEye is een verhaalgedreven actie-adventure-thriller gesitueerd in de nabije toekomst. Spelers besturen Jacob Diaz, die een mysterieuze neurale implant heeft en achter de waarheid rondom "AI, high-tech experimenten en ongeregelde militaire macht" probeert te komen. Het spel speelt zich daarbij af in Redrock City.

De game wordt ontwikkeld door Build a Rocket Boy, de studio van voormalige Grand Theft Auto-producent Leslie Benzies. IO Interactive geeft het spel uit. MindsEye wordt gemaakt met dezelfde tools als Everywhere, een online platform waarmee spelers hun eigen levels of complete games kunnen creëren. De studio van Benzies gebruikt Everywhere dus ook om MindsEye te ontwikkelen. Build a Rocket Boy heeft echter benadrukt dat MindsEye een losstaande game is, maar dat er ook nog aan Everywhere gewerkt wordt.

MindsEye komt op 10 juni uit. De game verschijnt zowel fysiek als digitaal op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc, en kost 59,99 euro.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!