LG onthult zelf ook buigbaar Flex-oledscherm
PU.nl
Nieuws

LG onthult zelf ook buigbaar Flex-oledscherm

Niet lang na Corsair onthult ook LG zelf een buigbaar oled-product: de LG Oled Flex (LX3) is 's werelds eerste buigbare 42 inch oledscherm.

De onthulling van de eerste LG Oled Flex komt, opvallend genoeg, niet lang nadat Corsair eenzelfde soort product (in samenwerking met LG) uit de doeken deed. Bij Corsair betreft het buigbare gamingscherm een 45 inch op 21:9-verhouding, waar LG's eigen buigscherm een 42 inch groot 16:9-paneel blijkt te zijn.

Daardoor is de buiging bij LG zelf ook net wat minder, zij het nu wel geautomatiseerd (middels de bijbehorende afstandsbediening) in stapjes van 5 procent. Beide nieuwe oledschermen kunnen met de naar wens afgebogen worden, van volledig vlak tot 900R in dit geval. Het Xeneon Flex-scherm van Corsair vervormt nog net dat beetje verder, tot in ieder geval een 800R-curve.

©GMRimport

LG's Flex-scherm doet niet alle technische details uit de doeken, maar in ieder geval een 4k-resolutie, 120 hertz beeldverversing, responstijden tot 0,1 milliseconde en hdmi 2.1-connectoren zijn verzekerd middels een persbericht. Zowel in specificaties als marketingtaal wil LG de eerste Flex-monitor vooral op gamers richten. 

Qua ondersteunde technologie van derde partijen werden in ieder geval volledige compatibiliteit met Dolby Vision genoemd, maar ook Nvidia's G-Sync en AMD FreeSync Premium, voor verdere schermsynchronisatie op het gros van de videokaarten. Daarnaast draait het scherm op LG's recente Alpha 9 Gen 5-processor (voor betere beeldoptimalisatie) en keert ook LG's eigen antireflectielaag terug op het oledpaneel.

Net als Corsair rust ook LG zelf het buigbare scherm uit met een vaste, verstelbare voet. Voor het LX3-model kan de standaard in ieder geval 140 millimeter in de hoogte verschoven worden, met eventueel ook schermkantelingen van -10 tot 5 graden. 

Onduidelijk blijft nog wanneer LG's eerste Oled Flex-monitor moet verschijnen, laat staan hoeveel het opmerkelijke display ongeveer mag kosten. LG neemt het Oled Flex-scherm deze week wel mee naar IFA 2022 in Berlijn, waar het scherm voor het eerst uitgeprobeerd kan worden. 

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gerucht: PlayStation zendt in juni mogelijk toch wel State of Play uit
PU.nl
Nieuws

Gerucht: PlayStation zendt in juni mogelijk toch wel State of Play uit

Geeft Sony ons een nog fijnere Gamezomer?

Sony PlayStation zou aankomende maand mogelijk toch wel een nieuwe State of Play uitzenden.

Gisteren viel nog te lezen dat Sony mogelijk pas in september weer een presentatie met aankomende PlayStation-games in het verschiet heeft. Dit claimden diverse betrouwbare insiders.

Giant Bomb-journalist Jeff Grubb heeft nu in een aflevering van Game Mess Mornings gemeld dat er inderdaad geen plannen zijn voor een livestream in mei. "Dat komt omdat er iets gaat gebeuren in juni. Wordt het een Showcase? Dat denk ik niet."

In plaats daarvan zou Sony volgende maand een State of Play uitzenden. Grubb waarschuwt wel dat hij dit nog niet zeker weet. Hij baseert het gerucht op het feit dat het erg lastig is om informatie rondom PlayStation in juni te verkrijgen. "Dat doet mij vermoeden dat ze iets verbergen."

Hoe dan ook is op moment van schrijven nog geen aankomende PlayStation Showcase of State of Play bevestigd. De vorige State of Play werd afgelopen februari gehouden, al verscheen er onlangs nog wel een speciale editie die geheel om Borderlands 4 draaide. Wel zijn er enkele releasedatum van grote first-party-releases op PlayStation bekend. Zo komt Death Stranding 2: On the Beach op 26 juni uit en staat Ghost of Yotei op 2 oktober gepland.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
FTC laat het hoger beroep tegen de Activision Blizzard-overname vallen
PU.nl
Nieuws

FTC laat het hoger beroep tegen de Activision Blizzard-overname vallen

De overname werd twee jaar geleden al goedgekeurd in een rechtszaak

Twee jaar nadat Microsofts overname van Activision Blizzard in een rechtszaak werd goedgekeurd, heeft de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zijn aanklacht tegen Microsoft laten vallen.

De Federal Trade Commission wilde de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft blokkeren via een rechtszaak. Rechter Jacqueline Scott Corley besloot in 2023 echter dat de overname door mocht gaan. In andere landen en regio kreeg Microsoft toestemming van waakhonden, waardoor het bedrijf achter Call of Duty uiteindelijk onderdeel van Microsoft werd.

In de loop van 2023 kondigde de FTC aan het hier niet bij te laten en in hoger beroep te gaan. Begin deze maand bleek echter al dat het verzoek tot hoger beroep werd afgewezen. Nu is duidelijk dat de FTC de zaak in zijn totaliteit laat vallen. "De Commission heeft bepaald dat het de publieke belangen beter kan bedienen door de bestuursrechtelijke geschillen van deze zaak te laten vallen", aldus de waakhond.

Microsofts directeur Brad Smith: "Deze beslissing is een winst voor gamers over heel het land en een logische keuze van Washington, D.C. We zijn de FTC dankbaar voor deze aankondiging."

De overname van Activision Blizzard door Microsoft heeft laatstgenoemde bedrijf in ieder geval geen windeieren gelegd. Uit fiscale cijfers blijkt dat de omzet die de Xbox-tak van het bedrijf genereerd aanzienlijk is gegroeid is ten opzichte van voorheen, en dat komt voor een groot deel door de content van Activision Blizzard. Microsoft heeft zich daarbij aan zijn woord gehouden om Call of Duty op meerdere systemen beschikbaar te blijven stellen. Sterker nog: het bedrijf heeft diverse games die voorheen exclusief op Xbox beschikbaar waren ook naar andere platforms gebracht.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!