AMD teaset FSR 2.0 in Deathloop; verschijnt volgend kwartaal
Gamer.nl
Nieuws

AMD teaset FSR 2.0 in Deathloop; verschijnt volgend kwartaal

Zoals href="https://gamer.nl/artikelen/hardware/amd-doet-toch-fsr-20-uit-de-doeken-rond-gdc-2022/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">voorheen voorspeld</a> deed AMD vandaag FidelityFX Super Resolution 2.0 uit de doeken, met voorbeelden van de nieuwe upscalingtechnologie in Deathloop.

In de vandaag vrijgegeven

Watch on YouTube

wordt FidelityFX Super Resolution 2.0 getoond in Deathloop, compleet met inleiding van Arkane's eigen render-programmeur. Daarbij wordt de nieuwe upscalingtechnologie (in 'Quality' en 'Performance' modi) kort gedemonstreerd met raytracing aan, tegenover native 4k en de vorige generatie upscaling van AMD.

AMD laat middels de videodemonstratie ook weten dat de tweede versie van FidelityFX Super Resolution (FSR) ergens in het tweede kwartaal van dit jaar dient te verschijnen.

Watch on YouTube

Met FSR 2.0 stapt AMD van spatial upscaling over op een temporaal alternatief. De resolutie wordt algoritmisch vergroot met informatie van recente frames, zoals bijvoorbeeld concurrent Nvidia dat ook doet met de DLSS-technologie. 

Net als het geval was bij de eerste versie van FSR, is AMD's nieuwe upscalingtechnologie niet gebonden aan specifieke hardware. Naar al het schijnt kan de upscaling ook ingeschakeld worden op (oudere) Nvidia-kaarten of toekomstige Intel Arc-gpu's. Daarnaast blijft de nieuwe code onderdeel van het GPUOpen-initiatief, wat betekent dat FSR 2.0 wederom open-source beschikbaar gesteld wordt.

AMD vertelt ongetwijfeld meer over FidelityFX Super Resolution 2.0 op een aanstaande GDC 2022-presentatie, die op de planning staat voor 23 maart.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Apple mag in VS geen commissie meer rekenen op aankopen buiten App Store
Gamer.nl
Nieuws

Apple mag in VS geen commissie meer rekenen op aankopen buiten App Store

Alle winst via externe winkels gaat dus naar de bedrijven zelf

Een rechter in de Verenigde Staten heeft besloten dat Apple in dat land geen commissie meer mag rekenen voor aankopen die buiten de App Store worden gedaan.

Fortnite-uitgever Epic Games heeft daarmee een belangrijke winst in de rechtszaak tegen Apple behaald. Bedrijven mochten sinds 2021 al iOS-apps laten doorlinken naar bijvoorbeeld externe winkels om daar gebruikers aankopen te laten doen. Apple pakte nog wel 27 procent van die opbrengsten, maar dat mag nu niet meer. Deze regel gaat per direct in.

Overigens mag Apple ook geen beperkingen meer opleggen over de opmaak of plaatsing van links naar andere manieren van betalen. Het bedrijf mag iOS-gebruikers op geen enkele wijze meer belemmeren om een app te verlaten voor bijvoorbeeld een externe winkel. Apple mag wel nog een boodschap weergeven waar in staat dat gebruikers een website van een derde partij bezoeken, maar deze boodschap moet zo neutraal mogelijk zijn.

Apple laat weten het niet eens te zijn met het besluit van rechter Yvonne Gonzalez Roger en in hoger beroep te gaan. Epic-CEO Tim Sweeney heeft aangegeven tevreden te zijn met de uitspraak en Fortnite volgende week dan ook terug te brengen naar de Amerikaanse App Store. Mochten de bovenstaande regels ook wereldwijd worden ingevoerd, dan moet de game wereldwijd weer in de App Store komen te staan. Fortnite kan wel op iOS gespeeld worden, maar alleen gedownload worden via andere winkels, zoals van Epic Games zelf.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Xbox verhoogt prijzen van consoles, accessoires en games
Gamer.nl
Nieuws

Xbox verhoogt prijzen van consoles, accessoires en games

De prijsverhoging van hardware gaat vandaag in, van games aankomend najaar

Xbox heeft de prijzen van Xbox-consoles en -accessoires wereldwijd verhoogd. Later dit jaar gaan ook de prijzen van Xbox-games omhoog.

Eerder vandaag lekte de Franse winkelketen Micromania al een prijsverhoging voor alle Xbox Series X en S-modellen, en Microsoft heeft inmiddels aan plekken als Windows Central en Eurogamer bevestigd dat de prijsverhoring doorgaat.

Dat betekent dat de Xbox Series X vanaf nu 599,99 euro kost, de 2TB Galaxy Black-version 699,99 euro en de Series X Digital 549,99 euro. De Series S met 512GB kost 349,99 euro en de Series S met 1TB 399,99 euro.

De standaard draadloze Xbox-controller kost nu 64,99 euro, een gekleurde versie kost 69,99 euro. Speciale edities kosten 79,99 euro, terwijl de Core- en Full-versies van de Xbox Elire Controller Series 2 respectievelijk 149,99 euro en 199,99 euro gaan kosten.

Het is de bedoeling dat rond de feestdagen prijzen van Xbox-games ook omhoog gaan. In de Verenigde Staten kunnen de grootste games 80 dollar gaan kosten - wat zich mogelijk naar 90 euro in Europa vertaalt. Eerder kondigde Nintendo al aan dat de fysieke versie van Switch 2-game Mario Kart World ook 90 euro gaat kosten. Prijzen voor Xbox Game Pass worden op moment van schrijven niet verhoogd.

Eerder vandaag onthulde Microsoft zijn kwartaalcijfers, waaruit bleek dat de gamedivisie van het bedrijf een stijging in omzet heeft waargemaakt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wel loopt de omzet gerelateerd aan hardware alsmaar terug. Microsoft lijkt dat ook een steeds grotere focus te hebben op het verkoop van games en services - ook op andere systemen. Dit verklaart mogelijk deels waarom de prijzen van hardware nu omhoog gaan - op deze manier haalt het bedrijf zoveel mogelijk omzet uit de verkoop van zijn consoles.

De huidige gezondheid van de wereldwijde economie speelt mogelijk ook een rol. Microsoft is dan ook niet de enige binnen de game-industrie die zijn prijzen omhoog gooit. Afgelopen april ging de prijs van de PlayStation 5 Digital Edition bijvoorbeeld omhoog.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!