Ubisoft en Canadese overheid monitoren intimidatie van Assassin's Creed-ontwikkelaars
Gamer.nl
Nieuws

Ubisoft en Canadese overheid monitoren intimidatie van Assassin's Creed-ontwikkelaars

Er ligt een robuust plan klaar om werknemers te beschermen tegen online gepest

Ubisoft heeft in samenwerking met de Canadese overheid een plan opgesteld om eventuele online intimidatie van ontwikkelaars tegen te gaan rondom de release van Assassin's Creed Shadows.

De Franse website BFMTV (via ResetEra) meldt dat Ubisoft een robuust plan heeft opgesteld en die heeft gepresenteerd aan het Communications Security Establishment (CSB), een instantie die de Canadese overheid helpt met online veiligheidsmaatregelen.

Zo zouden ontwikkelaars die aan Assassin's Creed Shadows werken geadviseerd worden om op en rond de release van de game geen berichten op social media te plaatsen en niet prijs te geven dat ze voor Ubisoft werken. Daarnaast kunnen werknemers indien nodig gebruikmaken van wettelijke en psychologische ondersteuning.

Daarbij zal het CSB reacties op X, Reddit en YouTube monitoren om snel te schakelen wanneer zich problemen voordoen. Er zouden zelfs advocaten paraat staan waar werknemers gebruik van kunnen maken indien nodig.

"Dit initiatief komt vanuit Canada", aldus een overheidswerknemer. "Een team houdt social media in de gaten en komt snel tussenbeide wanneer er gerichte aanvallen plaatsvinden. De schaal waarop dit gebeurt is groter dan ooit tevoren - het wordt serieus genomen."

Sinds de onthulling van Assassin's Creed Shadows hebben diverse mensen kritiek geuit op verschillende facetten van de game. Daaronder valt onder andere het feit dat een van de hoofdrolspelers, Yasuke, een samoerai of krijger met een zwarte huidskleur is. Ook de manier waarop Japan wordt afgebeeld in de game ligt onder een vergrootglas. Persoonlijke aanvallen op ontwikkelaars van games zijn echter niets nieuws: dit gebeurt met enige regelmaat online.

Assassin's Creed Shadows draait om twee personages, de Japanse shinobi Naoe en de eerder genoemde krijger Yasuke. Spelers kunnen grotendeels zelf bepalen met wie ze spelen en daar tijdens de game tussen wisselen. Daarbij richt Naoe zich vooral op parkour- en stealthgameplay en is Yasuke een gevreesde strijder die als een tank vijanden neermaait. In dit artikel vertellen we meer over de echte persoon die ter inspiratie heeft gestaan voor Yasuke.

In het spel doen spelers het Japan van de zestiende eeuw aan en volgen zij het verhaal van de twee hierboven genoemde personages. De game speelt zich af tijdens de Sengokuperiode, een tijd in Japan van oorlogvoering en binnenlandse crises. De spelwereld zal daarbij door de vier verschillende seizoenen heen gaat, wat invloed heeft op de omgeving en de gameplay.

Assassin's Creed Shadows komt aanstaande donderdag uit voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. De Gamer.nl-review volgt vandaag om 18:00 uur.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Open bèta van Splitgate 2 begint op 22 mei
Gamer.nl
Nieuws

Open bèta van Splitgate 2 begint op 22 mei

Gratis speelbaar op consoles en pc

Op 22 mei gaat de gratis open bèta van Splitgate 2 van start op pc en consoles.

Dat heeft 1047 Games aangekondigd. Eerder werd er al een gesloten alfatest gehouden, maar de bèta komt voor iedereen beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series-consoles, PlayStation 4, Xbox One, Steam en Epic Games Store. Daarbij bevat het spel cross-play op alle systemen.

De open bèta bevat meer dan vijftien multiplayermaps – waaronder twee nieuwe Onslaught-maps voor 24 spelers, genaamd Drought en Fracture – meer dan 25 wapens en meer dan tien modi, waaronder de terugkeer van de geprezen modus Takedown.

De eerste Splitgate verscheen in 2019 en draaide om het gebruik van portalen tijdens de multiplayergevechten. De game werd voor een deel ontwikkeld als een schoolproject en werd uiteindelijk meer dan 22 miljoen keer gedownload op pc en consoles.

Het vervolg draait geheel op Unreal Engine 5. In Splitgate 2 doen spelers mee aan de zogeheten Sol Splitgate League in de toekomst, wat zich uit in vier-tegen-vier-gevechten met een eerstepersoonsaanzicht en zoals gezegd het gebruik van portalen om de vijand te slim af te zijn. Spelers kunnen deze portalen met een geweer creëren.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Flappy Bird is teruggekeerd als Android-game
Gamer.nl
Nieuws

Flappy Bird is teruggekeerd als Android-game

Verkrijgbaar via de Epic Games Store

De mobiele hitgame Flappy Bird is meer dan tien jaar nadat hij offline ging teruggekeerd.

Flappy Bird kwam in mei 2013 uit, maar werd in 2014 'ontdekt' en immens populair - meer dan honderd miljoen mensen speelden de gratis game op smartphones. In de hoogtijdagen van de game verdiende de maker van de game, Dong Nguyen, naar eigen zeggen 50.000 dollar per dag aan in-game advertenties.

In februari 2014, toen de game nog immens populair was, haalde Nguyen de game van zowel de App Store als Google Play Store. Hij voelde zich naar eigen zeggen schuldig over het verslavende karakter van de game. Smartphones die de game nog geïnstalleerd hadden staan werden als gevolg voor hoge bedragen doorverkocht.

Nu is Flappy Bird dus teruggekeerd. Het gaat om een Android-game die op de mobiele Epic Games Store verkrijgbaar is. Vorig jaar bleek al dat de nieuwe versie van de game uitgebracht zou worden door de Flappy Bird Foundation. Omdat dit bedrijf geleid wordt door Michael Roberts, die ook het hoofd is van cryptobedrijf 1208 Productions, was er bij gamers de vrees dat dit een belangrijk element in de nieuwe versie van Flappy Bird zou worden, maar dit blijkt vooralsnog niet het geval. Overigens zijn er ook plannen om de game uiteindelijk terug naar iOS te brengen.

In de game moeten spelers door op het scherm te tikken een vogel in de lucht zien te houden terwijl hij allerlei groene buizen passeert die uit de klassieke Super Mario Bros.-games lijken te komen. De kunst is dit zo lang mogelijk vol te houden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!