Pre-orders en nieuwe demo System Shock-remake volgende maand live
Gamer.nl
Nieuws

Pre-orders en nieuwe demo System Shock-remake volgende maand live

De pre-orders en een nieuwe demo voor de remake van System Shock moeten eind februari live gaan.

Dat heeft ontwikkelaar Nightdive Studios aangekondigd. De game kan ergens eind volgende maand via Steam, GOG.com en Epic Games Store worden gereserveerd. 

Iedereen die de game reserveert, ontvangt gratis System Shock 2: Enhanced Edition. Ook alle mensen die de crowdfunding van het project hebben gefinancierd met 30 of meer dollar ontvangen System Shock 2: Enhanced Edition gratis. De nieuwe versie van System Shock 2 moet ongeveer gelijktijdig met de remake van de eerste game lanceren.

De laatste demo voor de game moet onder andere het medische en het cyberspacelevel bevatten. Spelers kunnen daarbij lichaamsdelen van vijanden eraf hakken of schieten. Ook zijn er nieuwe dialogen ingesproken. Op consoles moet de demo op een later moment verschijnen.

De remake van System Shock werd in 2015 als een remaster aangekondigd door Nightdive Studios. Later kondigde het bedrijf aan dat het een remake werd. Net als in het origineel bezoeken spelers een ruimtestation waar een A.I. is losgeslagen. 

Er is nog geen precieze releasedatum bekend. Nightdive laat tot slot weten dat het ook aan een vr-versie van System Shock 2 werkt.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nintendo verwacht in eerste jaar 15 miljoen Switch 2-exemplaren te verkopen
Gamer.nl
Nieuws

Nintendo verwacht in eerste jaar 15 miljoen Switch 2-exemplaren te verkopen

Dat zou de console de snelst verkopende spelcomputer tot dusver maken

Nintendo verwacht dat er wereldwijd 15 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch 2 worden verkocht gedurende het eerste fiscale jaar. Dat zou van de Switch 2 de snelst verkopende spelcomputer ooit maken.

Dat sprak het bedrijf uit tijdens het bekendmaken van diens fiscale jaarcijfers. De Switch 2 komt op 5 juni uit, en Nintendo verwacht dus dat er tot en met maart 2026 15 miljoen Switch 2-consoles worden verkocht en 45 miljoen games.

Ter vergelijking: van de eerste Switch werden er in het eerste releasejaar 11 miljoen exemplaren verkocht (en die console kwam ook nog eens eerder in het jaar uit), en van de PlayStation 4 en PlayStation 5 elk ongeveer 7,5 miljoen exemplaren. Die consoles verschenen echter wel later in het jaar.

Nintendo liet daarnaast weten dat het in het afgelopen fiscale kwartaal 1,26 miljoen exemplaren van de Switch heeft verkocht. Er zijn in totaal 152,12 miljoen exemplaren van de console over de toonbank gegaan. Daarmee komt de hybride console in de buurt van de totale verkoopcijfers van de bestverkochte spelcomputer ooit - de Nintendo DS (met 154 miljoen exemplaren).

Dit zijn de tien bestverkochte Switch-games:

  • Mario Kart 8 Deluxe – 68,20 miljoen

  • Animal Crossing: New Horizons – 47,82 miljoen

  • Super Smash Bros. Ultimate – 36,24 miljoen

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 32,81 miljoen

  • Super Mario Odyssey – 29,28 miljoen

  • Pokemon Scarlet / Pokemon Violet – 26,79 miljoen

  • Pokemon Sword / Pokemon Shield – 26,72 miljoen

  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – 21,73 miljoen

  • Super Mario Party – 21,16 miljoen

  • New Super Mario Bros. U Deluxe – 18,25 miljoen

Nintendo heeft ook de totale verkoopcijfers van de volgende games bekendgemaakt:

  • Nintendo Switch Sports – 16,27 miljoen

  • Mario Party Superstars – 14 miljoen

  • Super Mario Party Jamboree – 7,48 miljoen

  • The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – 4,09 miljoen

  • Paper Mario: The Thousand-Year Door (2024) – 2,10 miljoen

  • Mario & Luigi: Brothership – 1,97 miljoen

  • Luigi’s Mansion 2 HD – 1,88 miljoen

  • Donkey Kong Country Returns HD – 1,27 million miljoen

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
FTC verliest hoger beroep tegen Microsoft rondom Activision-overname
Gamer.nl
Nieuws

FTC verliest hoger beroep tegen Microsoft rondom Activision-overname

De Amerikaanse waakhond ging in 2023 in hoger beroep

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft een hoger beroep verloren versus Microsoft omtrent de overname van Activision Blizzard door laatstgenoemde bedrijf.

De Federal Trade Commission wilde de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft blokkeren via een rechtszaak. Rechter Jacqueline Scott Corley besloot in 2023 echter dat de overname door mocht gaan. In andere landen en regio kreeg Microsoft toestemming van waakhonden, waardoor het bedrijf achter Call of Duty uiteindelijk onderdeel van Microsoft werd. In de loop van 2023 kondigde de FTC aan het hier niet bij te laten en in hoger beroep te gaan.

Bijna anderhalf jaar later is door de Circuit Court of Appeals besloten dat de eerdere uitspraak intact blijft, omdat "de correcte wettelijke regels" zijn toegepast en de FTC onvoldoende bewijs heeft geleverd dat de overname van Activision concurrentie binnen de game-industrie zou schaden. FTC zou hier alleen nog tegenin kunnen gaan door de Supreme Court er van te overtuigen dat deze uitspraak ongeldig gemaakt moet worden. Gezien de huidige situatie binnen de Verenigde Staten - waarbij president Donald Trump een nieuwe voorzitter van de FTC heeft benoemd - is het echter onwaarschijnlijk dat de FTC hier nog werk van maakt.

De overname van Activision Blizzard door Microsoft heeft laatstgenoemde bedrijf in ieder geval geen windeieren gelegd. Uit fiscale cijfers blijkt dat de omzet die de Xbox-tak van het bedrijf genereerd aanzienlijk is gegroeid is ten opzichte van voorheen, en dat komt voor een groot deel door de content van Activision Blizzard. Microsoft heeft zich daarbij aan zijn woord gehouden om Call of Duty op meerdere systemen beschikbaar te blijven stellen. Sterker nog: het bedrijf heeft diverse games die voorheen exclusief op Xbox beschikbaar waren ook naar andere platforms gebracht.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!