Good Job! is de werksimulator die de wereld nu nodig heeft
PU.nl
Reviews

Good Job! is de werksimulator die de wereld nu nodig heeft

Wie de werkvloer door de afgelopen weken is gaan missen, is bij Good Job! aan het juiste adres. In deze baansimulator van het Haagse Paladin Studios speel je als de zoon van een machtige CEO. Als de voor de hand liggende opvolger begin je in dit spel helemaal onderaan de ladder van het bedrijf en moet je jezelf langzaam omhoog zien te werken.

Iedere verdieping van het imperium van je pa is een specifiek onderdeel van het bedrijf. Zo begin je als loopjongen in een kantoortuin, maar kom je later ook te werken in een magazijn, een zwembad, de afdeling robotica en uiteindelijk zelfs direct onder je grootse vader

©GMRimport

Kluns gezocht

Dat klinkt misschien net zo saai als iedere andere baan, maar Good Job! heeft een grappige insteek. De naamloze speelbare zoon is een gigantische kluns die – als hij geen familie van de opperbaas was geweest – na zijn eerste dag al lang op straat was gezet.

Neem bijvoorbeeld de taak waarin specifiek gekleurd meubilair naar de juiste plek gesleept moet worden. Bureaus passen niet altijd door deuren, waardoor het niet anders kan dan dat er een ruitje ingetikt moet worden om daar vervolgens het meubelstuk doorheen te duwen. Waarom zou je bovendien de moeite nemen om eerst alle spullen van het bureau te ruimen als je het met inboedel en al een paar meter kan verslepen?

De chaos die geheel onvermijdelijk bij iedere nieuwe taak ontstaat is onderdeel van de lol in Good Job!. Het spel telt na het behalen van de opdracht de schade bij elkaar op. Natuurlijk word je afgerekend om het omvergooien van een kostbare vaas, of het slopen van een beeldscherm, maar uiteindelijk draait het vooral om hoe snel de klus geklaard is. Tijd is tenslotte geld.

©GMRimport

Gegarandeerde chaos

Met negen verdiepingen aan opdrachten is Good Job! geen gigantisch lange game. In de vijf uur die het kost om naar de top te klimmen, is de variatie tussen de verschillende baantjes gelukkig wel groot. De ene keer moet de internetverbinding op kantoor hersteld worden en een paar opdrachten later moeten er drie batterijen met zorgvuldig afgestelde laserstralen opgeladen worden. In een andere missie sleep je slapende werknemers naar een vergadering, terwijl je een level later een warenhuis opnieuw indeelt.

De opdrachten zijn telkens anders, maar iedere taak in Good Job! loopt gegarandeerd uit de hand. Overstromende fonteinen, heftrucks die per ongeluk door muren heen rijden en kunstwerken die in de verkeerde handen sloopkogels worden, zijn nog maar het begin van de chaos. Het wordt helemaal een zooitje wanneer een tweede speler ook een handje helpt. De puinhoop en lol die een extra onbenul toevoegt, maken dit een uitstekende manier om Good Job! te spelen.

Buiten de kaders denken werkt in Good Job!.

-

Geen precisiewerk

Te midden van al die instortende stellingkasten en vernielde kantoortuinen is enige planning zeker vereist. Het plezier van Good Job! zit hem niet alleen maar in het creëren van een zooitje om je werk toch gedaan te krijgen. Bij vlagen heeft het spel ook puzzels die met aardig wat creatief denken en vrijheid opgelost kunnen worden. In een kamer vol lasers en verplaatsbare spiegels is het bijvoorbeeld best mogelijk om wat extra spiegels naar binnen te slepen. Buiten de kaders denken werkt in Good Job!.

©GMRimport

Wanneer het spel tijdens sommige opdrachten ineens om precisie vraagt, wordt het al snel een stuk minder leuk. Good Job! is daar door de opzettelijk wat onhandige besturing niet voor gemaakt, met irritatie als gevolg. Tijdens een level waarin veiligheidsinspecteurs van de ene kant van het warenhuis naar de andere kant begeleid moeten worden, kan dat zonder verklaarbare reden ineens fout gaan. Overgelaten aan de onvoorspelbaarheid van de computergestuurde personages wordt een brug bouwen ineens enorm priegelwerk. De kieskeurige inspecteurs weigeren soms wel en soms niet over een zelfgemaakte brug van pallets en containers te lopen om naar hun bestemming te komen.

Dit soort momenten zijn gelukkig zeldzaam, waardoor Good Job! in de halve werkdag die het spel inneemt om uit te spelen nooit lang weet te irriteren. Terugkeren naar al uitgespeelde missies is alleen leuk voor wie hogere score wil halen of geïnteresseerd is in alle gekke optionele outfits die in de kantoren en warenhuizen verstopt zijn. Deze originele, geestige en gevarieerde invulling van het leven van een loonslaaf is daarom met 19,99 euro net iets te hoog geprijsd.

Good Job! is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Laatste reviews op Gamer.nl:

Goed
Conclusie

Ieder klusje in Good Job! loopt gegarandeerd uit de hand en daarin schuilt ook precies de lol van deze grappige werksimulator. Je taak ondanks je eigen klunzigheid en een compleet geruïneerd kantoor toch volbrengen gaat in dit spel gepaard met verrassend veel afwisseling en originele puzzels. Alleen op de momenten dat Good Job! om hele precieze bewegingen vraagt, verdwijnt het werkplezier.

Plus- en minpunten
  • Erg grappig, veel afwisseling in missies, eigen invulling bij puzzels
  • Soms wel heel erg priegelig, aan de korte kant

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017
PU.nl
Nieuws

De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017

De game werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de eerste Switch

De ontwikkeling van Mario Kart World is in 2017 van start gegaan - toen nog voor de eerste Switch-console.

Dat blijkt uit een nieuw Ask the Developer-interview dat Nintendo heeft gepubliceerd. Daarin wordt gemeld dat de ontwikkeling van Mario Kart World ergens eind 2017 begon, toen de ontwikkeling van Arms werd afgerond. De game begon als Switch-spel, maar in 2020 werd besloten dat het een Switch 2-game ging worden. Dit omdat toen gewerkt werd aan de Booster Course Pass voor Mario Kart 8 Deluxe.

Daarbij moesten de ontwikkelaars ook concessies doen als de game op de eerste Switch was uitgekomen: "Het was moeilijk voor ons om alles in de game te stoppen wat we voor ogen hadden. We overwogen om de graphics minder gedetailleerd te maken, de resolutie omlaag te schalen en zelfs om de framerate naar 30 fps te verlagen."

Verder wordt in het interview gemeld dat de soundtrack ditmaal gebruikmaakt van meer echte instrumenten, en dat er meer dan tweehonderd verschillende nummers in de game zitten - allemaal compleet nieuwe nummers. Ook wordt gemeld dat een complete dagcyclus in de game ongeveer 24 minuten beslaat. Verder blijkt dat er in de game in totaal honderd circuits zitten als alle verschillende paden tussen tracks worden meegerekend. In de open spelwereld kunnen allerlei stickers worden gevonden die naar gelieve op de karts kunnen worden geplakt.

Mario Kart World komt op 5 juni exclusief naar Nintendo Switch 2 en gaat 79,99 digitaal en 89,99 euro fysiek kosten, al is er ook een Switch 2-bundel beschikbaar waarbij een digitale code van de game geleverd wordt. Hoewel de game zoals gebruikelijk circuits bevat, zijn die allemaal in een open spelwereld geplaatst die spelers naar gelieve kunnen verkennen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond
PU.nl
Nieuws

Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond

De game komt op 10 juni naar PS5, Xbox Series en pc

Er zijn wederom een tweetal gameplayvideo's van MindsEye, de debuutgame van Build a Rocket Boy, uitgebracht.

Afgelopen weekend viel er ook al gameplay van het spel te zien, en nu zijn er wederom twee video's te bekijken. In de ene video is te zien hoe de speler gedurende de nacht door de open spelwereld rijdt, terwijl de andere trailer vooral schietactie bevat. Beide video's kunnen hieronder worden bekeken.

MindsEye is een verhaalgedreven actie-adventure-thriller gesitueerd in de nabije toekomst. Spelers besturen Jacob Diaz, die een mysterieuze neurale implant heeft en achter de waarheid rondom "AI, high-tech experimenten en ongeregelde militaire macht" probeert te komen. Het spel speelt zich daarbij af in Redrock City.

De game wordt ontwikkeld door Build a Rocket Boy, de studio van voormalige Grand Theft Auto-producent Leslie Benzies. IO Interactive geeft het spel uit. MindsEye wordt gemaakt met dezelfde tools als Everywhere, een online platform waarmee spelers hun eigen levels of complete games kunnen creëren. De studio van Benzies gebruikt Everywhere dus ook om MindsEye te ontwikkelen. Build a Rocket Boy heeft echter benadrukt dat MindsEye een losstaande game is, maar dat er ook nog aan Everywhere gewerkt wordt.

MindsEye komt op 10 juni uit. De game verschijnt zowel fysiek als digitaal op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc, en kost 59,99 euro.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!