
Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.
Het statige pand waarin de veertig kluizen op je staan te wachten.
Elke kluis in Safecracker kent zijn eigenvergrendelingsmechanisme. Sommige kun je openen door een soort schuifpuzzel opte lo en of door een elektrisch circuit te herstellen. Er is ook een grootaantal puzzels waarbij je een code dient te ontcijferen, bijvoorbeeld door deletters van het alfabet een aantal plaatsen te verschuiven. De meeste puzzel taan vrijwel op zich en hebben weinig relatie met de omgeving. De meeste puzzels zitten goed in elkaar en zijn op zich goedte doen. Vaak dien je zelf een mechanisme te achterhalen en wanneer je dateenmaal door hebt, wijst de puzzel zich vanzelf. Notities maken met pen enpapier helpt vaak om de puzzels sneller te doorgronden, maar écht onmogelijkehersenkrakers zitten er niet bij. Helaas gebeurt het nog wel eens dat je vastkomt te zitten; niet zozeer omdat de puzzel zo moeilijk is, maar omdat hetonduidelijk is wat nu precies de bedoeling is. Het spel zal je echter geenextra hints geven wanneer je langdurig vast zit, je krijgt per puzzel hoogstenséén korte tip die je later ook niet meer opnieuw kunt beluisteren.
Twee typische puzzels uit Safecracker.
Het huis waarin je mag puzzelen bestaat uit grofweg drieverdiepingen en met sleutels die je in de kluizen vindt, kun je steeds weernieuwe kamers openen met daarin nieuwe puzzels. Andere personages zul je niettegenkomen in het huis, bewegende objecten zijn zeer schaars. Het is een dodeen statische bedoening, waardoor het heen en weer lopen door het huis op denduur saai wordt. Safecracker maakt gebruik van vaste punten waarop je vrij omje heen kunt kijken. Door met de cursor op een deur te wijzen, kun je een andervertrek binnen lopen. Loopanimaties tu en twee locaties zijn niet aanwezig,wat het statische uiterlijk van het spel versterkt. Buiten dat er weinigbeweging te bespeuren is, zijn de graphics echter wel strak en is er veel oogvoor detail.
Sfeer is er zeker, maar helaas beweegt deze .jpg net zoveel als het spel zelf.
Vaak vind je sleutels of codes niet bepaald in de buurt vanwaar je ze moet gebruiken, waardoor je veel heen en weer zult moeten lopen opzoek naar die ene dichte deur waarop de zojuist gevonden sleutel past. Vooralin die gevallen begint het rondlopen enigszins te irriteren. Mogelijk heeft menvoor deze aanpak gekozen om de levensduur van het spel nog enigszins te redden,want de veertig kluizen die het spel bevat, zijn in een middagje te kraken.Mits je nergens vast komt te zitten tenminste, want het spel is soms watonduidelijk in zijn doelen. Zo weet je vooral bij puzzels waarbij je een codein moet vullen, niet of je deze code nu uit het apparaat zelf moet zien teherleiden, of elders in de omgeving kunt vinden. Wat Safecracker ook mist, is een verhaal om de boelintere ant te houden. Buiten het gegeven dat je een testament zoekt, is ereigenlijk totaal geen achtergrondverhaal aanwezig. In brieven die je in hethuis vindt, wordt enige achtergrond geschept over Duncan Walter Adams, maar vaneen verhaal is geen sprake. Bij spellen als The 7th Guest en 11th Hour wasjuist dit verhaal de drijvende kracht achter de puzzels en wilde je juistdaarom, de puzzels zo snel mogelijk oplo en. Nu werk je doelloos de puzzelsaf, tot je uiteindelijk bij het testament aankomt en de aftiteling op hetscherm ziet.