De Corsair HS70 gamingheadset is een prima middenmoter
Gamer.nl
Reviews

De Corsair HS70 gamingheadset is een prima middenmoter

Corsair is een van de grotere merken op het gebied van gameaccessoires en hun producten laten zich vaak kenmerken door een overdaad aan ledlampjes. Van toetsenborden tot muizen en zelfs ventilatoren: alles geeft licht. De headsets van Corsair laten echter een ander beeld zien: deze zijn over het algemeen strak en sober ontworpen, hebben geen verlichting en een robuuste, luxe uitstraling.

Corsair HS70 €99,-

Verbinding: 2.4Ghz wireless middels dongle

Compatibiliteit: Windows, Mac en Playstation

RGB features: Nee

De HS70 Pro is de nieuwe variant van de HS70 Bluetooth. Dat is ietwat verwarrend, want ook de HS70 Bluetooth is nog steeds verkrijgbaar. Je betaalt voor beide headsets ook nog eens precies hetzelfde: 99 euro. De HS70 Pro is eveneens draadloos en niet met bluetooth, maar middels de meegeleverde 2.4Ghz dongle te verbinden met zowel Windows- en Mac-pc’s als Playstation-consoles.

©GMRimport

Bouwkwaliteit en features

De HS70 Pro breekt qua uitstraling en bouwkwaliteit - gelukkig - niet met de andere headsetontwerpen van Corsair. Dat maakt van de HS70 Pro een zeer stevig, degelijk ontworpen model dat aangenaam gewichtig aanvoelt en strak oogt. De chique, witte stiksels op de hoofdband dragen hier zeker aan bij.

De bekleding van de HS70 Pro is volledig gemaakt van een uitzonderlijk zachte, synthetische leervariant. De kussens op de oorschelpen zijn daarnaast zacht, ruim opgezet en vallen volledig over je oren heen. Op die manier wordt de klemdruk aangenaam en evenredig verdeeld. Dat zorgt voor een goede afsluiting van omgevingsgeluid, maar ook voor de nodige warmteopbouw. Je wilt deze headset daarom na een uurtje het liefst wel even afzetten.

De oorschelpen zijn met de hoofdband verbonden middels een stevige, metalen constructie. Ook het verstelmechaniek is gemaakt van metaal en dat zorgt voor een vertrouwenwekkend gevoel. Deze headset is zoals gezegd draadloos en je kunt op een volle batterijlading ongeveer vijftien uur vooruit. Daarnaast is de HS70 Pro compatibel met de Corsair iCue-applicatie. Je kunt deze app alleen installeren op Windows en je krijgt daarmee onder andere toegang tot equalizerinstellingen en het in- en uitschakelen van de 7.1 surround sound.

©GMRimport

Op de rechteroorschelp vind je de aan- en uitknop en ook de linkeroorschelp is niet zo druk bezet: hier vind je alleen een volumewiel, een microfoon mute-knop en een micro-usb-ingang waarmee je de headset, ook tijdens het spelen, kunt opladen. Verbinding maken met de 2.4Ghz dongle gaat vanzelf en, op de eerste keer na, echt razendsnel. De verbinding draagt daarnaast redelijk ver: de headset blijft tot op bijna tien meter verbonden.

De ontkoppelbare microfoon is ongeveer van dezelfde soort als de microfoon van de HS75 XB Wireless die we laatst bekeken. Het betreft geen microfoon van uitzonderlijke kwaliteit dus. Evenals de microfoon van de HS75 XB, is de microfoon van de HS70 Pro wat aan de schelle en nasale kant en behoorlijk gevoelig voor s- en t-klanken. Daar komt bij dat de microfoon van de HS70 Pro ook nog wat meer lijkt de reageren op b’s en p’s. Het wegdraaien van je mond en het gebruikmaken van de meegeleverde windkap is dan ook zeker nodig.

Klank en surround sound

Het eerste dat opvalt aan de klank van de HS70 Pro, is dat er een stuk meer detail in de hogere frequenties te horen is dan je zou verwachten bij een headset op dit prijspunt. De HS70 Pro wordt nooit overdreven schel, maar weet wel een aangename hoeveelheid hoog te overleggen dat voor veel definitie zorgt.

©GMRimport

Bij het luisteren van muziek resulteert dit in veel nadruk op de textuur van de verschillende elementen. Het stereobeeld is daarnaast ook nog eens behoorlijk precies. De combinatie van deze twee factoren resulteert erin dat je je goed kunt inleven en mee wordt gevoerd met de muziek. Wel valt op dat het laag behoorlijk sterk aanwezig is. Bij elektronische muziek zorgt dit over het algemeen niet voor problemen, maar bij akoestische muziek resulteert het overdreven laag vaak in een onnodige dreun, troebelheid en een gebrek aan definitie.

Tijdens het gamen is deze overdaad aan laag een minder groot probleem. Zoals vaker het geval bij gamingheadsets, zorgt dit juist voor een overtuigende weergave van spectaculaire in-game momenten. De HS70 Pro heeft daarnaast een prima gedefinieerde lokalisatie. Dat maakt deze headset verbazingwekkend veelzijdig: je kunt je eenvoudig verliezen in een trage rpg, terwijl de headset zich ook prima leent voor het spelen van een snelle shooter waarbij reactietijd essentieel is. Dat de 2.4Ghz verbinding een zeer lage latency heeft, helpt hier zeker bij.

De 7.1 surround sound is in te schakelen in de iCue-app en het wordt aangekondigd door een onevenredig harde en scherp klinkende stem. Dezelfde stem vertelt je bijvoorbeeld ook wanneer de microfoon gemute wordt en het is jammer dat deze niet een standje lager gezet kan worden in iCue. De surround sound valt daarnaast helaas behoorlijk tegen. Bij het beluisteren van muziek in combinatie met de surround sound, ontstaan er rare verschuivingen in de stereobalans en in plaats van dat het perspectief en beleving toevoegt, vermindert het deze eerder.

©GMRimport

Ook bij het gamen kan de surround sound totaal niet overtuigen. Hoewel er een gevoel van lucht en ruimtelijkheid ontstaat, is de essentie van de klank volledig onnatuurlijk. Je moet de surround sound daarnaast ook nog eens bekopen met de toegevoegde, metalige klank van de filters die worden gebruikt om een grotere sound stage te simuleren. Recentelijk testten we de geslaagde Dolby Atmos surround sound in combinatie met de Corsair HS75 XB; deze surround sound van Corsair zelf komt daar niet eens een beetje bij in de buurt.

Concluderend

De HS70 Pro is een prima klinkende, oerdegelijke headset die voornamelijk geschikt is voor de gamer die niet van poespas houdt. Het ontwerp is sober, maar smaakvol en de bouwkwaliteit is erg goed. De lage latency van de 2.4Ghz verbinding en de prima lokalisatie maken deze headset daarnaast prima geschikt voor snelle shooters. Daar staat tegenover dat de 7.1 surround sound echt helemaal niets toevoegt: hij zorgt voor rare verschuivingen in de stereobalans en een metalige klank. Dat de headset, naast Windows en Mac, ook compatibel is met Playstation-consoles, maakt het echter toch een interessante optie voor de gamer die graag een schappelijke geprijsde, goed gebouwde, draadloze optie wil voor meerdere platformen.

©GMRimport

Oké
Conclusie

De Corsair HS70 is een interessante optie voor de gamer die graag een schappelijke geprijsde, goed gebouwde en draadloze optie wil voor meerdere systemen. Zolang je de surround sound maar uit laat.

Plus- en minpunten
  • Behoorlijk veelzijdig, Comfortabel en goed gebouwd
  • Surround sound klinkt verschrikkelijk slecht, Microfoon niet best

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Hollow Knight Silksong in september speelbaar in Australisch museum
Gamer.nl
Nieuws

Hollow Knight Silksong in september speelbaar in Australisch museum

Maar waar blijft de releasedatum?

Terwijl de releasedatum van Hollow Knight Silksong nog altijd niet bekend is, werd wel bevestigd dat de game vanaf 18 september speelbaar is in ACMI, het nationale museum van schermcultuur te Australië.

De game wordt speelbaar in het in Melbourne gelegen museum als onderdeel van een voorstelling genaamd Game Worlds, waarin de spelwerelden van games centraal staan (via IGN). Naast dat de game speelbaar is op de expositie zijn er ook displays te zien over het ontwerp en artistieke richting van het spel.

Fans vragen zich vooral af wat deze aankondiging kan betekenen voor de release van Silksong, maar vooralsnog is daar niets bekend over. De game werd jaren geleden aangekondigd - in eerste instantie als downloadbare content voor Hollow Knight, en daarna als vervolg - maar is sindsdien meermaals uitgesteld. Tijdens de Switch 2 Direct vorige maand werd gemeld dat de game nog altijd dit jaar moet uitkomen.

In Silksong besturen spelers niet de Knight, maar Hornet, een NPC uit de eerste game. Hornet kan hoger springen en daar is het leveldesign dan ook omheen gebouwd. Het spel komt naar pc, Nintendo Switch en Switch 2, PlayStation- en Xbox-consoles.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Eerste zeven Leisure Suit Larry-games worden uit de Steam-verkoop gehaald
Gamer.nl
Nieuws

Eerste zeven Leisure Suit Larry-games worden uit de Steam-verkoop gehaald

Mogelijk gerelateerd aan de onzekere toekomst van Codemasters

De eerste zeven games in de Leisure Suit Larry-games zullen binnenkort niet meer te koop zijn via Steam.

Dat werd middels een statement door uitgever Assemble Entertainment bevestigd. De Leisure Suit Larry-games waren vooral aan het einde van vorig millennium populair vanwege de vele seksueel getinte grappen. Het gaat om de zes door Sierra On-Line gemaakte delen en het door High Voltage Software ontwikkelde Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude. Dit zijn de zeven spellen die uit de verkoop verdwijnen:

  • Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards

  • Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (in Several Wrong Places)

  • Leisure Suit Larry III: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals

  • Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work

  • Leisure Suit Larry 6 – Shape Up Or Slip Out

  • Leisure Suit Larry: Love for Sail

  • Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude Uncut and Uncensored

Mensen die de games al hebben gekocht kunnen ze blijven downloaden en spelen. Daarnaast zullen de twee meest recente games uit de reeks - Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry en Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice - te koop blijven staan.

Een reden werd niet gegeven, maar volgens Phil Salvador van Video Game History Foundation heeft het mogelijk te maken met het feit dat de Leisure Suit Larry-IP eigendom is van Codemasters en gelicenseerd werd aan Assemble Games. Tegenwoordig is Codemasters echter onderdeel van Electronic Arts. Deze week werd tevens aangekondigd dat Codemasters stopt met de ontwikkeling van rallygames en is het X-account van Codemasters verwijderd - mogelijk verkeert de ontwikkelaar dus in zwaar weer binnen EA.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!