De Teufel Cage Pro-gameheadset laat je gamen met hi-fi geluid
PU.nl
Reviews

De Teufel Cage Pro-gameheadset laat je gamen met hi-fi geluid

De ‘Pro’-noemer voelt echter niet helemaal op z’n plek

Teufel is misschien niet de eerste naam die in je opkomt als je aan gameheadsets denkt, maar dat is eigenlijk onterecht. Het Duitse hi-fi-audiobedrijf heeft namelijk al eerder headsets op de markt gebracht: de Cage en de Zola. Het zijn twee uitstekende gameheadsets waarvan vooral de Cage ons nog bijstaat vanwege zijn erg goede prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwe Cage Pro borduurt voort op de originele Cage qua uiterlijk, maar lijkt ook wat van het goede van de originele Cage kwijt te zijn geraakt.

 Teufel Cage Pro

Verbinding:

Compatibiliteit:

RGB features:

Batterijduur:

€199,99

Usb-a, minijack en bluetooth

Ieder platform

Ja

20 uur

De originele Cage kun je een beetje zien als een cross-overheadset; te gek om mee te gamen, maar ook prima onderweg te gebruiken. De Pro-versie tapt uit een ander vaatje: er zit rode ledverlichting in de schelpen en hij ziet er een stuk meer uit als gameheadset – deze zet je niet zo snel op in de trein. Je kunt de Cage Pro via een 2.4Ghz Wireless-connectie óf bluetooth verbinden en ook een minijackkabel in de headset prikken. Opladen doe je binnen anderhalf uur via een usb-c verbinding en moet ongeveer elke twintig uur gebeuren. De Pro-noemer komt ook met een hoger prijskaartje: 199,99 euro.

Bouwkwaliteit

De Cage Pro is een stukje groter dan de originele Cage. Vooral de oorschelpen zijn een stuk ruimer opgezet en, omdat er meerdere draadloze verbindingen en ledverlichting zijn, zitten er een stukken meer knoppen op. Je kunt vanaf de buitenkant onder andere het volume regelen met het metalen volumewiel, schakelen tussen welke draadloze verbinding je wilt gebruiken, de ledverlichting in- en uitschakelen en de loskoppelbare microfoon muten.

Het ontwerp van de Cage Pro is minimalistisch en oogt zelfs behoorlijk chic. Vrijwel de hele headset is matzwart met hier en daar een rood en glimmend zwart accent. De ledverlichting is klein en zit alleen aan de achterkant van de schelpen. Ook deze is rood en doet daarmee onverhoopt toch wat denken aan twee remlichten. De oorschelpen zijn aan de buitenkant bedekt met synthetisch leer, maar waar ze je hoofd raken zit er een ademende stof op. Dat, gecombineerd met de ruimte die je oren hebben, zorgt ervoor dat je gemakkelijk een aantal uren achter elkaar comfortabel kunt gamen.

Hoewel de headset erg stevig aanvoelt en prettig zit, zijn er – zeker ten opzichte van de originele Cage – wel wat dingen aan te merken op de materialen die zijn gebruikt. Zo zijn zowel bij de Cage als de Zola de oorschelpen aan de hoofdband verbonden met metalen beugels. Ook zitten er bij de originele Cage flink wat scharnierpunten rondom de oorschelpen. Die scharnierpunten vind je bij de Pro-variant niet terug en ook de metalen beugels zijn er niet; bij het Pro-model zijn de oorschelpen verbonden met plastic. Zo voelt de Pro wat minder luxe afgewerkt dan het origineel - een gemiste kans.

Features

Ook op de draadloze verbindingen moeten we nog even terugkomen. Het was de oplettende lezer misschien al opgevallen: je verbindt de Cage Pro via de 2.4Ghz Wireless-verbinding óf bluetooth. Je kunt deze verbindingen niet tegelijk gebruiken. De meeste gameheadsets – veel JBL- en SteelSeries-modellen bijvoorbeeld – hebben wel een dual-wireless-optie zodat je bijvoorbeeld draadloos kunt gamen en tegelijkertijd Discord op je telefoon kunt gebruiken. Het voelt dan ook een beetje gek dat je bij een zogenaamd Pro-model moet kiezen tussen je verbindingen.

De draadloze verbinding die je maakt met de usb-a dongle is overigens wel van goede kwaliteit: je kunt behoorlijk ver van je console of Windows- of Mac-pc verwijderd zijn voordat de verbinding begint te haperen. Ook is de verbinding snel gemaakt, wat zeker niet bij iedere draadloze headset het geval is.

De loskoppelbare microfoon op de Cage Pro is van prima kwaliteit. Het valt op dat hij wat voller klinkt dat de gemiddelde headsetmicrofoon. Er wordt geen losse windkap meegeleverd, maar dat lijkt hij ook niet echt nodig te hebben. Als je hem iets verder van je mond afbuigt, gaat hij namelijk al prima om met s- en t-klanken. Het is geen vervanging voor een externe usb-microfoon, maar hij komt wel aardig in de buurt.

Klank

Wat features betreft valt er dus wel het nodige aan te merken op de headset. Maar uiteindelijk draait het allemaal op de klank - het is tenslotte een koptelefoon. Terugkijkend naar de originele Cage waren het vooral de uitstekende lokalisatie en de precisie in het middenhoog die er positief uitsprongen. Ook Teufels expertise op het gebied van hi-fi-geluidssystemen voor homecinema was terug te horen.

Gelukkig heeft Teufel bij de Pro-versie nog een tandje bijgeschakeld als het op die precisie aankomt. Het stereobeeld is echt heel goed gedefinieerd. Elke kleine in-game beweging is direct waarneembaar en perfect te volgen. Het is een klein beetje een cliché, maar in dit geval is het wel echt waar: deze headset zorgt ervoor dat je sneller reageert op in-game gebeurtenissen. 

Wat echter uniek is aan de Cage Pro, is dat hij die precisie weet te combineren met een klank die niet alleen maar effectief is – iets wat je bij headsets met soortgelijke eigenschappen regelmatig hoort. Vaak is bij headsets die zich heel erg richten op die definitie, de balans een beetje zoek: het middenhoog wordt zo overdreven dat muziek luisteren niet echt lekker mogelijk is.

De Cage Pro weet dit allebei te bereiken. Het middenhoog van de headset – waar je bijvoorbeeld geweerschoten en voetstappen goed kunt horen – is erg puntig. Maar ondanks de definitie in dit gebied, overheerst het niet. Dat maakt de game-ervaring erg prettig; de klank is namelijk tegelijkertijd erg direct zonder opdringerig of vermoeiend te zijn. De Cage Pro heeft daarnaast een flinke dosis laag. Maar ook dit is in balans. Dat de headset zo gebalanceerd is, zorgt ervoor dat hij je moeiteloos weet mee te slepen in actiegames en tegelijkertijd prima geschikt is om te genieten van je favoriete muziek.

Je hoort direct terug in deze headset dat Teufel een hi-fi merk is: er is heel veel rust in de klank van de headset en hij weet op een knappe manier muziek, game als in-game filmische momenten even overtuigend te vertalen. 

Concluderend

Toch valt deze Cage Pro een beetje tussen wal en schip; is het nou wel of geen ‘Pro’-headset? Van een headset met een Pro-noemer mag je als het aankomt op gebruiksvriendelijkheid simpelweg iets meer verwachten. Hoewel de draadloze verbinding erg goed is, is de headset niet dual-wireless en dat is echt een tekortkoming. De batterijduur is met twintig uur niet ongelofelijk lang en ook de keuze voor de beperkt instelbare led-verlichting valt niet helemaal op z’n plek.

Daar staat tegenover dat deze headset echt ongelofelijk goed klinkt - beter dan de originele Cage en een echt een heel stuk beter dan menig ander headset met hetzelfde prijspunt. Die originele Cage is qua bouwkwaliteit hier en daar dan weer wat beter op orde. En vergelijk je dit model met Pro-headsets van andere merken, dan mis je bijvoorbeeld ook nog wel iets als actieve noise cancelling. Maakt dit alles van de Cage Pro een slechte headset? Nee, zeker niet. De Cage Pro is zijn geld zeker waard, maar verwacht niet dezelfde luxe die je bent gewend van Pro-modellen van andere merken.

Goed
Conclusie

De Teufel Cage Pro is een uitzonderlijk goed klinkende gameheadset die een aantal vragen oproept. Waarom zijn die twee draadloze verbindingen bijvoorbeeld niet tegelijk te gebruiken? Waarom heeft deze ‘Pro’-headset geen actieve noise cancelling? En waarom heeft de originele Cage minder plastic onderdelen dan zijn Pro-opvolger? Desalniettemin is dit zeker geen slechte headset, maar misschien had Teufel er beter aan gedaan dit de Cage 2 te noemen in plaats van de Cage Pro.

Plus- en minpunten
  • Gebalanceerde klank
  • Lokalisatie
  • Verkleint in-game reactietijd
  • Geen dual-wireless verbinding
  • Geen noise-cancelling

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017
PU.nl
Nieuws

De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017

De game werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de eerste Switch

De ontwikkeling van Mario Kart World is in 2017 van start gegaan - toen nog voor de eerste Switch-console.

Dat blijkt uit een nieuw Ask the Developer-interview dat Nintendo heeft gepubliceerd. Daarin wordt gemeld dat de ontwikkeling van Mario Kart World ergens eind 2017 begon, toen de ontwikkeling van Arms werd afgerond. De game begon als Switch-spel, maar in 2020 werd besloten dat het een Switch 2-game ging worden. Dit omdat toen gewerkt werd aan de Booster Course Pass voor Mario Kart 8 Deluxe.

Daarbij moesten de ontwikkelaars ook concessies doen als de game op de eerste Switch was uitgekomen: "Het was moeilijk voor ons om alles in de game te stoppen wat we voor ogen hadden. We overwogen om de graphics minder gedetailleerd te maken, de resolutie omlaag te schalen en zelfs om de framerate naar 30 fps te verlagen."

Verder wordt in het interview gemeld dat de soundtrack ditmaal gebruikmaakt van meer echte instrumenten, en dat er meer dan tweehonderd verschillende nummers in de game zitten - allemaal compleet nieuwe nummers. Ook wordt gemeld dat een complete dagcyclus in de game ongeveer 24 minuten beslaat. Verder blijkt dat er in de game in totaal honderd circuits zitten als alle verschillende paden tussen tracks worden meegerekend. In de open spelwereld kunnen allerlei stickers worden gevonden die naar gelieve op de karts kunnen worden geplakt.

Mario Kart World komt op 5 juni exclusief naar Nintendo Switch 2 en gaat 79,99 digitaal en 89,99 euro fysiek kosten, al is er ook een Switch 2-bundel beschikbaar waarbij een digitale code van de game geleverd wordt. Hoewel de game zoals gebruikelijk circuits bevat, zijn die allemaal in een open spelwereld geplaatst die spelers naar gelieve kunnen verkennen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond
PU.nl
Nieuws

Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond

De game komt op 10 juni naar PS5, Xbox Series en pc

Er zijn wederom een tweetal gameplayvideo's van MindsEye, de debuutgame van Build a Rocket Boy, uitgebracht.

Afgelopen weekend viel er ook al gameplay van het spel te zien, en nu zijn er wederom twee video's te bekijken. In de ene video is te zien hoe de speler gedurende de nacht door de open spelwereld rijdt, terwijl de andere trailer vooral schietactie bevat. Beide video's kunnen hieronder worden bekeken.

MindsEye is een verhaalgedreven actie-adventure-thriller gesitueerd in de nabije toekomst. Spelers besturen Jacob Diaz, die een mysterieuze neurale implant heeft en achter de waarheid rondom "AI, high-tech experimenten en ongeregelde militaire macht" probeert te komen. Het spel speelt zich daarbij af in Redrock City.

De game wordt ontwikkeld door Build a Rocket Boy, de studio van voormalige Grand Theft Auto-producent Leslie Benzies. IO Interactive geeft het spel uit. MindsEye wordt gemaakt met dezelfde tools als Everywhere, een online platform waarmee spelers hun eigen levels of complete games kunnen creëren. De studio van Benzies gebruikt Everywhere dus ook om MindsEye te ontwikkelen. Build a Rocket Boy heeft echter benadrukt dat MindsEye een losstaande game is, maar dat er ook nog aan Everywhere gewerkt wordt.

MindsEye komt op 10 juni uit. De game verschijnt zowel fysiek als digitaal op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc, en kost 59,99 euro.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!