Nintendo reageert op driftende Joy-Con-controllers

Geplaatst: 21 februari 2020 om 13:48Aangepast: 21 februari 2020 om 14:28
Nintendo heeft een officiële reactie gegeven op de garantie van de driftende Joy-Con-controllers. Ze verlengen de Nintendo-fabrieksgarantie met 12 maanden.

In onze Nachtwacht hadden we het er al even over. Een aantal consumentengroepen gaan de strijd aan met Nintendo, omdat ze vinden dat de Joy-Cons te snel kapot gaan. De Belgische Test Aankoop is een van die instanties. De joysticks op de Joy-Cons zouden volgens de consumentengroep te snel gaan driften, hierdoor kun je de controle over je personage of de camera verliezen.

Joy Con

Nintendo laat weten dat ze op vrijwillige basis de Nintendo-fabrieksgarantie verlengen naar 24 maanden. Deze verlenging was al eerder dit jaar in Frankrijk ingevoerd. In maart zal de verlenging ook in de rest van Europa worden doorgevoerd. Daarnaast stellen ze dat de hoeveelheid Joy-Cons die bij de klantenservice van Nintendo is binnengekomen sinds de lancering in maart 2017 erg laag is. De verlenging van de garantie geldt voor alle Joy-Con-controllers, ook de controllers die voor maart zijn aangeschaft. 

Daarnaast laat Nintendo weten dat ze een gesprek hebben gehad met Test Aankoop om bovenstaande punten te bespreken.

Zoë BonefaasZodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..