'RTX 40-gpu's trappen al in derde kwartaal van 2022 af'

Geplaatst: 16 mei 2022 om 10:03Aangepast: 7 februari 2023 om 22:54
Nvidia's eerstvolgende generatie gpu's trapt vroeg in het derde kwartaal van dit jaar af, zo claimt een bekende ingewijde.

Wederom blijkt het @kopite7kimi die meer geruchten over Ada Lovelace (RTX 40) de wereld in helpt. In de zomer van 2021 claimde de ingewijde al dat Nvidia vooruitliep op verwachtingen; nu wordt "vroeg in het derde kwartaal" genoemd als potentiële releaseperiode voor de eerste RTX 40-kaarten. 

Specifieke data werd niet genoemd, laat staan welke precieze gpu's in het komende kwartaal hun opwachting zouden maken. In recente generaties trapt Nvidia af met een deel van het topsegment — vermoedelijk de mogelijke RTX 4070, RTX 4080 en RTX 4090 — om enkele maanden later een breder midden- en instapsegment aan te maken.

Vooralsnog houdt Nvidia zelf de lippen stijf over Ada Lovelace, enkele vroege roadmaps daargelaten. In recente maanden sijpelt wel meer informatie naar buiten, over onder meer grotere L2-caches en vooral verhoogde stroomvereisten.

Een iets vroegere onthulling zou in lijn zijn met Nvidia's Turing-generatie (RTX 20), die in 2018 tijdens Gamescom officieel onthuld werd, kort daarna gevolgd door de lancering van de RTX 2080-videokaart. Gezien de Duitse gamingbeurs anno 2022 weer (fysiek) plaats zal vinden, plant Nvidia mogelijk een onthulling rondom het evenement, tussen 24 en 28 augustus.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.