Alle Amazon Prime Video-releases en meer!

Geplaatst: 7 juni om 09:20Aangepast: 28 juni om 10:39
Amazon Prime Video is een streamingdienst die je toegang biedt tot een uitgebreide bibliotheek van films, tv-series, documentaires en Amazon Originals. Het abonnement van Prime Video is spotgoedkoop. Dit zal je namelijk maar €2,99 euro in de maand terugzetten. Hier kunnen de andere streamingsplatformen nog wat van leren.

Dit zijn de Amazon-Prime-releases van juli

Space Cadet - 4 juli

Game On - 5 juli

Love Lies Bleeding - 11 juli

Sausage Party: Foodtopia - Seizoen 1 - 11 juli

Dream Scenario - 14 juli

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes - 16 juli

My Spy: The Eternal City - 18 juli

Those About To Die - Seizoen 1 - 19 juli

Arthur the King - 21 juli

Pod Generation - 24 juli

The Ministry of Ungentlemanly Warfare - 25 juli

Tip van de maand

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes blaast The Hunger Games-reeks na tien jaar nieuw leven in. The Hunger Games kan gezien worden als de franchise die het battle royale-genre mainstream heeft gemaakt. Wie kent anno 2023 nou niet de naam Katniss Everdeen of de iconische zin ‘I volunteer as tribute’? De prequel van de reeks volgt een jonge Coriolanus Snow. In de film is te zien hoe hij deze duisteren en koelbloedige president is geworden die je kent uit de andere delen. Rogina heeft de film gereviewed. Deze kan je hier vinden.

Watch on YouTube

De beste series en films op Amazon Prime Video

Om je een klein kijkje te geven in de Amazon Prime Video-bibliotheek hebben wij de twee grootste series en films voor je op een rijtje gezet.

Series

The Boys

Je hebt vast wel eens memes van Homelander, de hoofdrolspeler uit The Boys, voorbij zien komen. Dit komt ook omdat de serie super populair is. "The Boys" is een serie die een verfrissende kijk biedt op het superheldengenre. In een wereld waarin superkrachten de norm zijn, volgen we een groep gewone mensen die vastbesloten zijn om corrupte superhelden verantwoordelijk te houden voor hun daden. De serie biedt een intrigerende mix van donkere humor, actie en maatschappijkritiek, en is een must-see voor fans van het superhelden-thema!

Watch on YouTube

Good Omens

Gebaseerd op de bestseller van Neil Gaiman en Terry Pratchett, Good Omens draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de demoon Crowley - die niet zo zeer gevallen is, als vaag naar beneden geslenterd - en de engel Aziraphale. Na 6000 jaar samen op aarde besteed te hebben, zijn ze gewend geraakt aan hun luizenleventje vol muziek, drank en lekker eten. Wanneer de anti-christ geboren wordt, hebben ze dan ook bepaald geen zin in de apocalyps en proberen ze deze kosten wat het kost te voorkomen.

Films

Everything Everywhere All at Once

Geregisseerd door Daniel Scheinert en Daniel Kwan, biedt de film een uniek verhaal dat draait om een Chinese-Amerikaanse huisvrouw die geconfronteerd wordt met parallelle universums en de zoektocht naar haar ware identiteit. Met een intrigerende mix van sciencefiction, drama en komedie, verkent de film thema's van familie, identiteit en de menselijke ervaring op een boeiende en onverwachte manier. De film wist maar liefst zeven Oscars binnen te slepen, dus dat belooft veel goeds!

Watch on YouTube

The Lord of the Rings-triologie

Het meest epische verhaal ooit verteld is in volle glorie op Amazon Prime Video te bekijken. De Lord of the Rings-triologie, gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien en verfilmd door Peter Jackson, vormt de basis voor alle verhalen in het fantasy-genre die sindsdien zijn gemaakt. Wanneer Frodo, een jonge Hobbit, de oude magische ring van zijn oom erft, trekt hij er met zijn vrienden op uit om hem te vernietigen. Wat volgt is een avontuur vol spanning, verdriet en triomf dat hem voor altijd zal veranderen. Elven, dwergen, tovenaars, koningen, monsters; The Lord of the Rings is fantasy ten top.

Watch on YouTube

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video werd voor het eerst gelanceerd op 7 september 2006 in de Verenigde Staten als Amazon Unbox. Later werd het hernoemd naar Amazon Video en uiteindelijk naar Amazon Prime Video. Het werd oorspronkelijk opgezet als een extra voordelige dienst voor Amazon Prime-leden, waarmee ze toegang kregen tot streamingcontent zonder extra kosten. Sinds 2018 is Amazon Prime Video geland in Nederland. 

Het bedrijf dat eigenaar is van Amazon Prime Video is Amazon.com, een van 's werelds grootste e-commerce en technologiebedrijven. Het platform is gegroeid en heeft wereldwijd een sterke aanwezigheid, waardoor het een belangrijke speler is geworden in de streamingindustrie naast andere grote spelers zoals Netflix en Disney+.

Prijzen

Amazon Prime Video is een van de meest betaalbare streamingdiensten op de markt. Als onderdeel van een Amazon Prime-lidmaatschap, dat ook voordelen zoals snelle verzending en toegang tot Amazon Music omvat, kunnen abonnees genieten van Amazon Prime Video zonder extra kosten.

Amazon Prime Video beschikbaar tegen een maandelijks tarief van €4,99 euro. Dat is nog goedkoper dan vijf zakken chips. Goed bezig Amazon, lekker laten staan die prijzen! 

Kun je accounts delen op Amazon Prime Video?

Je kunt in Prime Video maximaal zes gebruikersprofielen hebben (het standaardprofiel en vijf extra profielen) op één Amazon-account. Drie accounts kunnen tegelijkertijd streamen.



Redactie Gamer.nl redactie

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.