Netflix

Netflix heeft natuurlijk weinig tot geen introductie nodig, want alles en iedereen, inclusief je cavia, heeft wel een een serietje geconsumeerd via die streaming-platform. Op deze pagina vind je al het laatste nieuws over series en films op Netflix en welke releases er aan zitten te komen. 

Netflix

Netflix is een Amerikaanse streamingdienst die sinds 1997 actief is. Het bedrijf is begonnen als een dvd-verhuurservice waarbij klanten dvd's per post konden bestellen. In 2007 introduceerde Netflix echter streaming, waardoor het mogelijk werd om films en tv-series via internet te bekijken. Het bedrijf groeide snel en is nu een van de grootste spelers op het gebied van streaming.

Netflix biedt een breed aanbod aan films, tv-series, documentaires en kinderprogramma's. Abonnee's kunnen onbeperkt streamen en hebben toegang tot het volledige aanbod van Netflix.

Er zijn op dit moment 4 verschillende opties beschikbaar voor Netflix abonnementen:

  • Netflix Basic.
  • Netflix Standaard.
  • Netflix Premium.
  • Basic met advertenties (niet in Nederland)

In Nederland zijn de kosten voor het Basic-abonnement op Netflix nu 8 euro per maand, waarbij abonnees geen HD-beeldkwaliteit hebben en er maar één kijker tegelijk mag kijken. Het Standaard-abonnement kost 12 euro per maand, voor het Premium-abonnement betalen gebruikers 16 euro per maand. 

Naast het aanbieden van bestaand materiaal, heeft Netflix ook een aantal eigen producties op zijn naam staan. Zo zijn er veel populaire series te zien op het platform, zoals "Stranger Things", "The Crown" en "Orange is the New Black". Ook zijn er veel films en documentaires te zien die speciaal voor Netflix zijn gemaakt. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een aantal succesvolle documentaires over voedsel en de voedselindustrie uitgebracht, zoals "Chef's Table" en "Salt, Fat, Acid, Heat".

Een van de voordelen van Netflix is dat het platform wereldwijd beschikbaar is. Het is in meer dan 190 landen te gebruiken en heeft in 2021 wereldwijd meer dan 208 miljoen abonnees. Daarnaast is het platform ook beschikbaar op verschillende apparaten, zoals smart-tv's, smartphones, tablets en spelconsoles. Dit maakt het gemakkelijk om overal te kijken, zolang er een internetverbinding aanwezig is.

Netflix is echter niet zonder concurrentie. Er zijn tal van andere streamingdiensten beschikbaar, zoals Amazon Prime, HBO Max en Disney+. Deze diensten bieden vaak een soortgelijk aanbod aan films en tv-series, maar hebben soms ook hun eigen producties. Dit maakt het moeilijk voor Netflix om zich te onderscheiden van de concurrentie. Het bedrijf probeert dit te doen door het aanbieden van een breed aanbod aan content en het produceren van eigen series en films.

Het laatste nieuws over Netflix

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.