Google Stadia-baas praat over vereiste internetsnelheid en meer
Gamer.nl
Nieuws

Google Stadia-baas praat over vereiste internetsnelheid en meer

Op de lancering van Google Stadia moet het mogelijk zijn om games te kunnen streamen in 4K-resolutie met een bandbreedte van 30 megabits per seconde. Ook praat de baas van de dienst, Phil Harrison, over mogelijke vertraging tijdens het spelen.

Gisteren heeft Google het gamestreamingplatform Stadia aangekondigd. Met de dienst is het mogelijk om games te spelen op tv, mobiel, tablet of in de Chrome-browser, zonder dat hier hardware voor nodig is of dat het spel moet worden gedownload. In plaats hiervan worden games door middel van de internetverbinding van de gebruiker rechtstreeks gestreamd vanuit de datacenters van Google.

De baas van Google Stadia, Phil Harrison, vertelt in een interview met Kotaku over de vereiste internetsnelheid om gebruik te maken van de streamingdienst. Zo hebben gebruikers een internetverbinding van ongeveer 25 megabits per seconde nodig hebben om een spel in 1080p-resolutie met 60 frames per seconde te streamen. Harrison geeft wel aan dat dit slechts de aanbevolen snelheid is, en dat de streamingdienst in werkelijkheid minder gebruikt.

Als Google Stadia later dit jaar gelanceerd wordt, moet het mogelijk zijn voor gebruikers met een bandbreedte van 30 megabits per seconde om games te spelen in 4K-resolutie. Volgens Harrison wordt de kwaliteit van spellen automatisch aangepast voor mensen met een slechtere internetverbinding, waardoor een optimale speelervaring geboden wordt.

Hoewel er geen hardware nodig is om Google Stadia te gebruiken, legt Harrison in het interview uit dat de aangekondigde controller van de streamingdienst, die apart via Wi-fi verbonden is, vereist is om games te kunnen spelen op tv met Chromecast. Andere controllers kunnen door middel van een USB-aansluiting wel gebruikt worden op pc of andere platformen.

©GMRimport

In een interview met Eurogamer wordt ook gepraat over de vertraging tussen de input van de speler en de acties op het scherm. Tijdens de test van Google's Project Stream in september 2018, waar spelers Assassin's Creed: Odyssey konden spelen in de Chrome-browser, was de vertraging nog 50 milliseconden meer dan wanneer het spel op pc werd gespeeld. Harrison beweert echter dat Google dit probleem op de lancering van Stadia heeft opgelost, door middel van investeringen in de datacenters en ontwikkelingen in algoritmes voor compressie.

Google zegt dat er deze zomer meer bekend wordt gemaakt over Stadia. Onder andere de prijs van de service, de lanceringsdatum en de games die beschikbaar gaan zijn op het platform worden dan wellicht onthuld.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Deel redacties van gamesites Polygon en Giant Bomb ontslagen
Gamer.nl
Nieuws

Deel redacties van gamesites Polygon en Giant Bomb ontslagen

Ook de gamejournalistiek staat onder druk

Een deel van de redacties van gamesites Polygon en Giant Bomb is deze week ontslagen of vertrokken.

Wat Polygon betreft, is de website overgenomen door het Canadese Valnet - dat ook websites als Game Rant en TheGamer in handen heeft. Daarbij zijn minstens twaalf werknemers van de website ontslagen. Onder meer medeoprichter Chris Plante en redacteuren Michael McWhertor en Nicole Carpenter hebben hun ontslag gekregen. Van minstens twee mensen is bekend dat ze hun baan nog hebben behouden.

Ook bij Giant Bomb zijn er werknemers vertrokken of ontslagen. Eigenaar Fandom claimt dat het om een "strategische reset en herschikking" gaat. Eerder deze week kwam er een nieuwe aflevering van de Giant Bombcast-podcast online waarin de presentatoren de spot dreven met een aantal nieuwe richtlijnen vanuit de eigenaar, waaronder een verbod om te vloeken. Zowel Jeff Grubb als Mike Minotti hebben bevestigd niet meer voor het merk te werken.

Net zoals dat er binnen de gameontwikkeling veel klappen vallen de laatste jaren, treffen de huidige economie en de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie ook de wereldwijde gamejournalistiek. Bovenstaande websites zijn recente voorbeelden. Een ander recent voorbeeld is de fusie tussen Gamer.nl en PU.nl - waar de website waar dit bericht op staat uit voort is gekomen - en waar tevens een ontslagronde aan vooraf ging.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Prince of Persia: The Lost Crown meer dan twee miljoen keer gespeeld
Gamer.nl
Nieuws

Prince of Persia: The Lost Crown meer dan twee miljoen keer gespeeld

'De prins is nog maar net begonnen'

Prince of Persia: The Lost Crown is door meer dan twee miljoen mensen gespeeld. Ubisoft hint naar de mogelijkheid dat fans meer Prince of Persia kunnen verwachten.

Dat werd via social media gecommuniceerd. "Ruim meer dan twee miljoen spelers nu. Jullie hebben de legende nieuw leven ingeblazen. De prins is terug, en geloof ons: hij is nog maar net begonnen."

Wat er precies met dat laatste wordt bedoeld wordt niet per se duidelijk gemaakt, maar The Rogue Prince of Persia bevindt zich nog in early access, en er wordt ook altijd nog gewerkt aan een remake van The Sands of Time.

The Lost Crown kwam begin vorig jaar uit - het was het eerste nieuwe deel in de langlopende reeks sinds het in 2010 verschenen The Forgotten Sands. Het betreft een metroidvania in een 2D-setting gebaseerd op de klassieke franchise. Spelers gaan in de game op zoek naar de ontvoerde prins Hassan. Het spel wordt qua gameplay vaak vergeleken met genregenoten als Hollow Knight en de Ori-games.

Bastiaan Vroegop gaf de game een 7,5: "The Lost Crown is een prima metroidvania. Soms piekt de moeilijkheidsgraad onverwachts, wat door het lineaire karakter toch tot wat frustratie kan leiden, maar meestal zorgen de ijzersterke gevechten en het snelle platformwerk ervoor dat dit een hartstikke leuke game is."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!