Two Point Museum (PS5) review - Tech behoort in een museum
PU.nl
Reviews

Two Point Museum (PS5) review - Tech behoort in een museum

Er zijn maar weinig managementgames waar Florian met nog meer liefde honderd uur in pompt dan in de Two Point-games. De verslavende gameplayloop werd in een Hospital geboren en geperfectioneerd op de Campus, maar wat voegt de muffe shit uit een Museum nu toe aan de serie?

Tijdens de aankondiging van Two Point Museum gingen mijn wenkbrauwen alle kanten op. Ik was namelijk alles behalve overtuigd van de nieuwe setting, zeker na het geweldige Two Point Campus. Het runnen van een museum klinkt immers vele malen saaier dan je bezighouden met pubers op school, maar achteraf had ik me niet zo’n zorgen hoeven maken.

Dikke knipoog

Ontwikkelaar Two Point Studios heeft het concept van een museum namelijk volledig in het belachelijke getrokken en presenteert alles met een hele dikke knipoog. Verwacht dan ook de meest hilarische museumexhibities van dingen die in het echt helemaal niet bestaan. Denk aan botten die worden aangezien als een gekke dinosaurus, parodieën op bekende schilderijen, buitenaardse objecten, mens-etende planten, onhandige uitvindingen, oude sporten die nooit hebben bestaan en nog veel, véél meer.

Deze exhibities krijg je in je museum door je personeel op onderzoek uit te sturen. Dit duurt een aantal in-game dagen, waarna het team terugkeert met een willekeurig object dat je in de buurt van de expeditie kan vinden. Soms zijn het kant en klare objecten die je meteen kan plaatsen in je museum en soms zijn het onderdelen van een grotere exhibitie, waardoor je er meerdere keren naartoe moet om het compleet te maken.

Watch on YouTube

Lootbox

Het is een simpel principe, maar triggert je verzameldrang dankzij de gigantische variatie in objecten. Je weet nooit precies waar je team mee thuiskomt en dat willekeurige levert haast een lootbox-achtige ervaring op. Objecten kunnen qua kwaliteit ook nog eens variëren van Average tot aan Pristine, waardoor je nog harder gepusht wordt de expedities meerdere keren te doen.

Daarnaast ben je bezig met het managen van het museum, bijvoorbeeld door personeel aan te nemen en taken toe te wijzen, je museum in te richten, zorgen dat je winstgevend bent, tours organiseren langs je mooiste objecten, marketing doen voor je museum, en meer van dat soort typische managementgameplay. Het fijne is dat je dit zo relaxed als je zelf wil mag aanpakken.

Have fun

En daar ligt net als in de vorige delen in de Two Point-reeks de kracht van Two Point Museum. Buiten dat het erg leuk is om je met alle aspecten bezig te houden, is er amper tijdsdruk. Je krijgt constant kleine opdrachtjes, maar daar mag je vaak zo lang over doen als je wil. In tegenstelling tot andere managementgames trekt er maar weinig de hele tijd aan je mouw voor je aandacht. De game neemt zichzelf absoluut niet serieus en geeft je alle vrijheid om het lekker rustig aan te doen en te experimenteren. Dit maakt het spel laagdrempelig en nodigt echt uit om verder te spelen. De game schreeuwt zo ongeveer ‘just have fun with it’, en zoek het maar uit.

Het is ook nooit onduidelijk wat er van je wordt verwacht en de game houdt je constant aan je hand vast met kleine tutorials en uitleg over hoe dingen precies werken. Ik ken geen enkele andere managementgame die zo lekker wegspeelt als de Two Point-games en Museum is daarin zeker geen uitzondering. Toch is er wel iets dat de game echt flink tegenzit, en dat is de tech achter de game.

Buggy

Deze tech behoort namelijk zélf in een museum. Two Point Campus was ook een beetje een zooitje op release en Museum is minstens zo buggy. De gameplay is zó chill en vermakelijk dat ik het voor lief heb genomen, maar ik heb de game ontelbaar vaak moeten herladen en kwam halverwege zelfs een game-breaking bug tegen, waardoor ik letterlijk alle savedata moest wissen en opnieuw moest beginnen.

Daar komt bij dat zelfs op de PlayStation 5 Pro de game voor geen meter draait. De framerate is werkelijk om te janken, zeker als je een groot museum met vele objecten hebt neergezet. Nu is dat geen ramp in een langzame game als dit, maar het is wel overduidelijk dat de ontwikkelaars zich intern even bezig moeten houden met de Two Point Engine.

Polijstmachine

De polijstmachine moet dus heel hard door Two Point Museum worden gehaald om alle bugs op te lossen en de framerate op te krikken. Dit kwam in Campus uiteindelijk redelijk goed, dus ik heb goede hoop dat ook Museum gefikst gaat worden met toekomstige updates.

Ondanks de tegenvallende prestaties heb ik vooral zeer veel lol beleefd aan de Two Point Museum. De humor is wederom top en de relaxte gameplayloop is en blijft ontzettend verslavend. Ik maakte me een beetje zorgen dat de setting van een museum een downgrade zou zijn ten opzichte van een school, maar het is ge-wel-dig. Ik wacht nu al ongeduldig op de onvermijdelijke downloadbare content.

Two Point Museum is vanaf 4 maart verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Mensen die de Explorer Edition hebben gereserveerd kunnen op 27 februari al aan de slag.

Uitstekend
Conclusie

De tech achter Two Point Museum moet flink worden afgestoft en werkt de game tegen, maar de setting en de verslavende gameplay maken bijna alles goed. Het is de meest vermakelijke, laagdrempelige en relaxte managementgame die er is, waar je lachend honderd uur in kunt stoppen. En dat voor maar 30 euro!

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017
PU.nl
Nieuws

De ontwikkeling van Mario Kart World begon in 2017

De game werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de eerste Switch

De ontwikkeling van Mario Kart World is in 2017 van start gegaan - toen nog voor de eerste Switch-console.

Dat blijkt uit een nieuw Ask the Developer-interview dat Nintendo heeft gepubliceerd. Daarin wordt gemeld dat de ontwikkeling van Mario Kart World ergens eind 2017 begon, toen de ontwikkeling van Arms werd afgerond. De game begon als Switch-spel, maar in 2020 werd besloten dat het een Switch 2-game ging worden. Dit omdat toen gewerkt werd aan de Booster Course Pass voor Mario Kart 8 Deluxe.

Daarbij moesten de ontwikkelaars ook concessies doen als de game op de eerste Switch was uitgekomen: "Het was moeilijk voor ons om alles in de game te stoppen wat we voor ogen hadden. We overwogen om de graphics minder gedetailleerd te maken, de resolutie omlaag te schalen en zelfs om de framerate naar 30 fps te verlagen."

Verder wordt in het interview gemeld dat de soundtrack ditmaal gebruikmaakt van meer echte instrumenten, en dat er meer dan tweehonderd verschillende nummers in de game zitten - allemaal compleet nieuwe nummers. Ook wordt gemeld dat een complete dagcyclus in de game ongeveer 24 minuten beslaat. Verder blijkt dat er in de game in totaal honderd circuits zitten als alle verschillende paden tussen tracks worden meegerekend. In de open spelwereld kunnen allerlei stickers worden gevonden die naar gelieve op de karts kunnen worden geplakt.

Mario Kart World komt op 5 juni exclusief naar Nintendo Switch 2 en gaat 79,99 digitaal en 89,99 euro fysiek kosten, al is er ook een Switch 2-bundel beschikbaar waarbij een digitale code van de game geleverd wordt. Hoewel de game zoals gebruikelijk circuits bevat, zijn die allemaal in een open spelwereld geplaatst die spelers naar gelieve kunnen verkennen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond
PU.nl
Nieuws

Nog meer gameplay van GTA-achtige MindsEye getoond

De game komt op 10 juni naar PS5, Xbox Series en pc

Er zijn wederom een tweetal gameplayvideo's van MindsEye, de debuutgame van Build a Rocket Boy, uitgebracht.

Afgelopen weekend viel er ook al gameplay van het spel te zien, en nu zijn er wederom twee video's te bekijken. In de ene video is te zien hoe de speler gedurende de nacht door de open spelwereld rijdt, terwijl de andere trailer vooral schietactie bevat. Beide video's kunnen hieronder worden bekeken.

MindsEye is een verhaalgedreven actie-adventure-thriller gesitueerd in de nabije toekomst. Spelers besturen Jacob Diaz, die een mysterieuze neurale implant heeft en achter de waarheid rondom "AI, high-tech experimenten en ongeregelde militaire macht" probeert te komen. Het spel speelt zich daarbij af in Redrock City.

De game wordt ontwikkeld door Build a Rocket Boy, de studio van voormalige Grand Theft Auto-producent Leslie Benzies. IO Interactive geeft het spel uit. MindsEye wordt gemaakt met dezelfde tools als Everywhere, een online platform waarmee spelers hun eigen levels of complete games kunnen creëren. De studio van Benzies gebruikt Everywhere dus ook om MindsEye te ontwikkelen. Build a Rocket Boy heeft echter benadrukt dat MindsEye een losstaande game is, maar dat er ook nog aan Everywhere gewerkt wordt.

MindsEye komt op 10 juni uit. De game verschijnt zowel fysiek als digitaal op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc, en kost 59,99 euro.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!