De AceZone A-Spire-gameheadset biedt militaire precisie
Gamer.nl
Reviews

De AceZone A-Spire-gameheadset biedt militaire precisie

De beste actieve noise cancelling en effectieve microfoon

Soms is het even aanvoelen voor welke gamer een headset geschikt is. Sommige headsets laten zich wat meer lenen voor casual gebruik, terwijl anderen juist een perfecte hybride oplossing voor gaming én onderweg zijn. Dan zijn er nog headsets voor professionals. De AceZone A-Spire valt overduidelijk in de laatste categorie. Omdat de headset expliciet gericht is op esporters, worden in het ontwerp van de headset ook een aantal hele uitgesproken keuzes gemaakt.

  • Prijs: €319,- Schaf nu aan bij Acezone

  • Verbinding: Usb-a, minijack en bluetooth

  • Compatibiliteit: Ieder platform

  • RGB features: Nee

  • Batterijduur: 35 uur

Allereerst het merk: AceZone. Niet bij iedere gamer gaat er direct een lichtje branden, maar deze Deense ontwikkelaar voorziet veel esportevenementen al sinds 2021 van headsets. Het gaat in deze gevallen over het algemeen om de luxere modellen. Hun AceZone A-Live-model wordt zelfs alleen maar op bestelling gemaakt en kan volledig aangepast worden aan de wensen van een specifiek esportsevenement. Dat je misschien nog niet van AceZone hebt gehoord, is dus niet vreemd, maar de expertise voor het maken van een goede headset hebben ze weldegelijk in huis.

Watch on YouTube

Militaire precisie

Die exclusiviteit en het specialisme – deze headsets zijn ontwikkeld in samenwerking met communicatiespecialisten met een militaire achtergrond – zorgen wel voor een behoorlijk prijskaartje. Deze A-Spire - die je oneerbiedig ’het eenvoudigste’ model uit de serie kunt noemen – kost je 319 euro.

Dat dit een headset betreft met een hele specifieke insteek, zie je ook terug aan het ontwerp van de A-Spire. Je krijgt een hardcase erbij waarin je de headset gevouwen op kunt bergen, en twee kabels: een usb-c naar -a- en een minijackkabel. Aan de buitenkant zie je niet direct het prijskaartje terug: hoewel de headset er oké uitziet, oogt de combinatie van het simpele zwarte plastic en de synthetisch leren bekleding nou niet direct héél bijzonder. Het flip-to-mute-microfoontje ziet er zelfs ietwat ouderwets uit. 

Op de buitenkant van de headset vind je knoppen voor het inschakelen van de actieve noise cancelling, één knop voor het aanpassen van het volume en het starten en pauzeren van muziek en, uiteraard, een aan- en uitknop. De headset beschikt in principe over een bluetoothverbinding, maar is hoofdzakelijk – wellicht ietwat onverwacht – géén draadloze headset. Daarover later meer.

De oorschelpen zijn verder behoorlijk ruim opgezet, maar hebben vrije dunne kussens. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien wat oncomfortabel, maar schijn bedriegt. De headset is namelijk ongelofelijk licht en ook de klemdruk valt mee; dat zorgt ervoor dat de headset echt heel lekker zit – ook als je een aantal uur achter elkaar zit te gamen.

Keuzes

Wat opvalt is dat de headset ongelofelijk veel geluid van buitenaf blokkeert. Zelfs zonder de actieve noise cancelling ingeschakeld kun je in een redelijk drukke situatie al geconcentreerd gamen. Schakel je de actieve noise cancelling in, dan zul je de eerste keer versteld staan: dit is echt van een ander niveau. Voorbijrijdende vrachtwagens van een naastgelegen, doorgaande weg zijn in één klap volledig verdwenen. Hier komt de actieve noise cancelling van bijvoorbeeld SteelSeries of Razer niet eens bij in de buurt.

Je kunt die extreem goede noise cancelling inschakelen met de knop op de headset, maar het is ook mogelijk om de headset met bluetooth aan je telefoon te koppelen en de AceZone-app te gebruiken. In deze app kun je ook schakelen tussen de game- en muziek-equalizer en vind je ook twee settings voor specifieke games: een voor Counter-Strike 2 en een voor Apex Legends.

Dat verbinden met de app is ook eigenlijk hoofdzakelijk waarvoor je de bluetoothverbinding gebruikt. Want hoewel de A-Spire een batterijduur heeft van 35 uur - en je dus prima een aantal dagen draadloos doorkomt - is deze headset ontworpen om bekabeld te gebruiken; dan wel via de usb-verbinding of direct in je controller met de minijackkabel. Zo houd je namelijk de latency het laagst, en dat is enorm belangrijk als je op competitief speelt.

Communicatie

De militaire precisie van AceZone zie je al een beetje terug in de noise cancelling, maar ook in de flip-to-mute microfoon op de linker oorschelp. Misschien niet voor iedere gebruiker een pré, maar de flip-to-mute-functie geeft géén irritante audiocue als ‘ie gemute wordt. Gewoon naar boven flippen en hij werkt niet. Simpel en doeltreffend.

De klank van de microfoon is duidelijk gericht op efficiënt communiceren in drukke omgevingen. Dat wil zeggen: dit is niet de meest volle of gebalanceerde microfoon die je kunt vinden bij een gameheadset, maar hij klinkt ook zeker niet slecht. Veel gameheadsetmicrofoons hebben die kenmerkende focus op het middenhoog, het frequentiegebied waar de belangrijkste informatie van een stem zit. Die focus heeft de microfoon van de A-Spire ook, maar wat vooral opvalt is dat ondanks de wat dunne, geknepen klank hij totaal niet schel klinkt. S- en t-klanken klinken ook uitzonderlijk gebalanceerd en daardoor prikt je stem eigenlijk altijd vrij goed door rumoer heen.

Klank

Dan komen we nu bij misschien wel de belangrijkste vraag: hoe klinkt dat dan, zo’n gameheadset gericht op serieuze gamers? Samengevat: behoorlijk agressief en ongelofelijk precies. Wat echt direct in het oor springt, is de definitie in het midhoog. De headset klinkt in dit frequentiegebied niet alleen heel puntig, de lokalisatie in dit deel van het frequentiespectrum is ook uitzonderlijk goed.

Die lokalisatie zorgt ervoor dat in-game gebeurtenissen heel uitgesproken en precies een plek krijgen in het stereobeeld. Met de A-Spire lijk je een fractie sneller te kunnen horen van welke kant een mogelijk gevaar komt. Ontwikkelaars zeggen wel eens vaker dat een headset je in-game kan helpen betere keuzes te maken, en in veel gevallen helpen sommige modellen daar ook zeker bij. Maar in het geval van de A-Spire heb je echt het gevoel dat je een extra tool hebt die je helpt in-game keuzes te maken.

Betekent dat dan ook dat deze A-Spire helemaal niet geschikt is om bijvoorbeeld muziek op te luisteren of een serietje te kijken? Nee, zeker niet, maar houd er wel rekening mee dat je niet zo’n meeslepende ervaring zult hebben als met de wat meer cross-over-headsets zoals de nieuwste SteelSeries of Epos. Deze headset is gemaakt voor snelle actie en dat hoor je terug. Dat zorgt er in zo’n andere setting voor dat je misschien net iets te weinig laag hoort of dat het allemaal net iets te steriel is.

Concluderend

Maar dat is eigenlijk geen minpunt te noemen. AceZone weet simpelweg heel goed wat ze met de A-Spire – en hun andere modellen – willen bereiken: een topheadset bieden voor de (beginnende) esporter. Daar horen hele specifieke eigenschappen bij: een bekabelde verbinding voor zo min mogelijk latency, een effectief klinkende microfoon, bizar goede actieve noise cancelling en een hardcase waarin je de headset opgevouwen kunt opbergen.

Dat er twee settings in de bijbehorende app zitten specifiek voor CS2 en Apex Legends laat ook al een beetje doorschemeren waar de A-Spire echt in uitblinkt: snelle shooteractie. Vooral in first person shooters zorgt deze headset dat je een voordeel hebt tegenover je medespelers. En dat prijskaartje? Ja, die is pittig. Maar dit is dan ook geen headset voor de casual gamer of een gamer die opzoek is naar een hybride optie voor thuis én onderweg. Dit is een headset voor mensen die hem met het gamen terugverdienen.

 

Fantastisch
Conclusie

De AceZone A-Spire is een topheadset voor de de esporter en serieuze gamer. Daar hoort een flink prijskaartje bij en een aantal keuzes die wellicht wat minder passen bij de casual speler. De headset is bijvoorbeeld hoofdzakelijk bedoeld om bekabeld te gebruiken en ook zeker niet voor onderweg. Daar staat tegenover dat de A-Spire uitzonderlijk goede actieve noise cancelling en een uitstekende lokalisatie heeft. Deze headset kan het verschil maken in een multiplayershooter op hoog niveau.

Plus- en minpunten
  • Actieve noise cancelling
  • Lokalisatie
  • Presteert uitzonderlijk in shooters
  • Alleen geschikt voor esporters en serieuze gamers
  • Uitstraling

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Open bèta van Splitgate 2 begint op 22 mei
Gamer.nl
Nieuws

Open bèta van Splitgate 2 begint op 22 mei

Gratis speelbaar op consoles en pc

Op 22 mei gaat de gratis open bèta van Splitgate 2 van start op pc en consoles.

Dat heeft 1047 Games aangekondigd. Eerder werd er al een gesloten alfatest gehouden, maar de bèta komt voor iedereen beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series-consoles, PlayStation 4, Xbox One, Steam en Epic Games Store. Daarbij bevat het spel cross-play op alle systemen.

De open bèta bevat meer dan vijftien multiplayermaps – waaronder twee nieuwe Onslaught-maps voor 24 spelers, genaamd Drought en Fracture – meer dan 25 wapens en meer dan tien modi, waaronder de terugkeer van de geprezen modus Takedown.

De eerste Splitgate verscheen in 2019 en draaide om het gebruik van portalen tijdens de multiplayergevechten. De game werd voor een deel ontwikkeld als een schoolproject en werd uiteindelijk meer dan 22 miljoen keer gedownload op pc en consoles.

Het vervolg draait geheel op Unreal Engine 5. In Splitgate 2 doen spelers mee aan de zogeheten Sol Splitgate League in de toekomst, wat zich uit in vier-tegen-vier-gevechten met een eerstepersoonsaanzicht en zoals gezegd het gebruik van portalen om de vijand te slim af te zijn. Spelers kunnen deze portalen met een geweer creëren.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Flappy Bird is teruggekeerd als Android-game
Gamer.nl
Nieuws

Flappy Bird is teruggekeerd als Android-game

Verkrijgbaar via de Epic Games Store

De mobiele hitgame Flappy Bird is meer dan tien jaar nadat hij offline ging teruggekeerd.

Flappy Bird kwam in mei 2013 uit, maar werd in 2014 'ontdekt' en immens populair - meer dan honderd miljoen mensen speelden de gratis game op smartphones. In de hoogtijdagen van de game verdiende de maker van de game, Dong Nguyen, naar eigen zeggen 50.000 dollar per dag aan in-game advertenties.

In februari 2014, toen de game nog immens populair was, haalde Nguyen de game van zowel de App Store als Google Play Store. Hij voelde zich naar eigen zeggen schuldig over het verslavende karakter van de game. Smartphones die de game nog geïnstalleerd hadden staan werden als gevolg voor hoge bedragen doorverkocht.

Nu is Flappy Bird dus teruggekeerd. Het gaat om een Android-game die op de mobiele Epic Games Store verkrijgbaar is. Vorig jaar bleek al dat de nieuwe versie van de game uitgebracht zou worden door de Flappy Bird Foundation. Omdat dit bedrijf geleid wordt door Michael Roberts, die ook het hoofd is van cryptobedrijf 1208 Productions, was er bij gamers de vrees dat dit een belangrijk element in de nieuwe versie van Flappy Bird zou worden, maar dit blijkt vooralsnog niet het geval. Overigens zijn er ook plannen om de game uiteindelijk terug naar iOS te brengen.

In de game moeten spelers door op het scherm te tikken een vogel in de lucht zien te houden terwijl hij allerlei groene buizen passeert die uit de klassieke Super Mario Bros.-games lijken te komen. De kunst is dit zo lang mogelijk vol te houden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!