Acer zou ook aan AMD Radeon-videokaarten werken

Geplaatst: 31 januari 2023 om 11:33Aangepast: 28 maart om 08:45
Chinese ingewijden van de hardware-industrie claimen dat Acer binnenkort ook AMD Radeon-videokaarten produceert.

De geruchten zijn afkomstig van de Chinese fora van BoardChannels, waar doorgaans wel vaker plannen van fabrikanten voortijdig besproken worden. Ingewijden claimen dat Acer de productie van AMD-videokaarten al langer voorbereidt; de eerste producten dienen later dit jaar nog te verschijnen.

Voor Acer is het inmiddels geen bizarre zet meer. Eind 2022 stapte de hardware-fabrikant al in de videokaartproductie met een eigen Intel Arc A770-kaart, onder het eigen Predator-gamingmerk. Een kleine maand later lanceerde Acer daarnaast een budgetkaart, in de vorm van een Intel Arc A380. Vooralsnog beperken de Predator-videokaarten zich tot de relatief nieuwe Intel-gpu's, maar volgens de geruchten voegt ook AMD zich binnenkort Acers gpu-leveranciers.

Een Nvidia-kaart van Acer lijkt nog wel verder verwijderd, zo claimen de ingewijden. Volgens geruchten ligt een samenwerking met Nvidia pas later in het verschiet; in de "vroege fases [van Acers videokaartproductie]" beperken de gpu's zich tot die van Intel en AMD.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen