Ayaneo Air Plus kost minder dan Steam Deck

Geplaatst: 30 mei 2022 om 07:55Aangepast: 7 februari 2023 om 23:01
Ayaneo heeft wederom een nieuwe handheld aangekondigd: de Ayaneo Air Plus, met een vanafprijs van 289 dollar.

In Ayaneo's groeiende aanbod van draagbare game-pc's steekt de Air Plus veruit het goedkoopst af. Voorgaande en vergelijkbare apparaten van de Chinese start-up, zoals de Ayaneo Next, zijn pas te assembleren vanaf 1.000 dollar of meer. De uitgebreide live-presentatie van de Air Plus-handheld kwam amper een halve maand na de onthulling van de Ayaneo 2.

Ayaneo kan hoogstwaarschijnlijk kosten drukken door een nieuwe chip van AMD te integreren. Op Computex 2022 onthulde AMD de zogenaamde Mendocino-apu, welke in veel opzichten overeenkomt met de unieke Van Gogh-apu die ook de Steam Deck aanstuurt. De chip komt, net als de Steam Deck, met een reeks RDNA 2-rekenkernen, ditmaal op TSMC's 6nm procedé.

-39286068

Verder beschikt de handheld in ieder geval over een 6 inch groot 1080p-touchscherm en ondersteunt de handheld NVMe-ssd's naar de standaard M.2 2280-vorm. Ook geeft Ayaneo dit keer helder aan dat de handheld meerdere besturingssystemen zal ondersteunen: Windows, SteamOS en het eerder geteasede eigen Ayaneo OS.

Veel meer informatie geeft Ayaneo niet vrij over de nieuwe Air Plus. Zo is nog onduidelijk hoeveel kernen de Mendocino-chip precies activeert — en dus hoe het apparaat zich qua prestaties moet verhouden tegenover concurrerende handhelds en laptops. Enkele geruchten voorspellen dat Mendocino op zijn meest slechts twee 'compute units' kent; Valve's Steam Deck heeft er acht. 

Ook een precieze releaseperiode werd nog niet genoemd; enkel de beoogde prijs van 289 dollar. Wel zouden leden van de Ayaneo Community toegang krijgen tot een exclusieve ledenprijs, welke tot maar liefst 199 dollar zakt. Dat is grofweg de helft van wat Valve vraagt voor de goedkoopste Steam Deck.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.