Corsair onthult DDR5-herontwerp voor werkgeheugen

Geplaatst: 6 oktober 2021 om 09:11Aangepast: 7 februari 2023 om 20:39
Ook hardware-gigant Corsair heeft een herontwerp voor DDR5-geheugenkits uit de doeken gedaan. Op het meegeleverde beeldmateriaal zijn nieuwe, rgb-loze varianten van de Vengeance-modules te zien.

Corsair onthulde de eerste DRAM-modules op de nieuwe interface via sociale media-kanalen, waaronder Twitter:

De huidige Vengeance geheugenkits op DDR4 zijn onderverdeeld in drie verschillende stijlen, elk met een geïntegreerde rgb-lichtstrook. Op de getoonde DDR5-varianten blijkt de kleurenverlichting weer vervallen te zijn; de geheugensticks ogen een tik strakker en subtieler.

Naast Vengeance is ook de Dominator-serie populair bij Corsair. Daarvan heeft de fabrikant nog geen herontwerp onthuld, maar lijkt er wel eentje in het verschiet te zitten. Op Corsairs officiële DDR5-productpagina is een tijdlijn te vinden van de Dominator-modellen over de jaren. Corsair lijkt daar aan te geven nog in 2021 een DDR5-alternatief voor de reeks uit te rollen.

-39345051

In mei van dit jaar liet Corsair al weten bezig te zijn met de introductie van de DDR5-interface. De destijds geteasede snelheden van 6400 MHz kwamen bij deze onthulling niet terug. Hardware-recensenten die al bezig zijn met Corsairs DDR5-aanbod geven aan dat hun Vengeance-exemplaren op 4800 MHz aftoppen, zonder overklok.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.