D-Box en Cooler Master onthullen bewegende Motion 1-bureaustoel

Geplaatst: 14 juli 2021 om 10:20Aangepast: 7 februari 2023 om 20:03
Cooler Master heeft op het huiseigen href="https://summit.coolermaster.com/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Summer Summit 2021</a> de 'Motion 1'-stoel officieel uit de doeken gedaan. De zetel is enerzijds een traditionele game- en werkstoel, anderzijds een vierdimensionale bioscoop- en spelervaring, in samenwerking met D-Box.

Door de handen ineen te slaan met D-Box, komt de Motion 1 direct met native ondersteuning voor "honderden games" en zeker tweeduizend 4d-filmervaringen. Cooler Master fabriceert de stoel in zijn geheel, maar D-Box voorziet het basisstation (ditmaal op wieltjes) wat de haptische feedback opwekt.

-39427608

D-Box' game-ondersteuning zit voornamelijk in de racespellen en simulatoren, maar het aanbod dijt uit. In een persbijeenkomst werd onder andere Assassin's Creed Valhalla genoemd als een voorbeeld van grotere blockbusters met ondersteuning voor D-Box' haptische besturingssysteem.

Cooler Master wil met de stoel ook een andere weg inslaan met het oog op de 'traditionele' gamestoel. De Motion 1 wijkt af van het slanke race-uiterlijk en biedt een grotere en vooral breder gevormde zetel. 

De armleuningen zijn vierdimensionaal verstelbaar, terwijl de hoofd- en lendenondersteuning te fixeren zijn op verschillende hoogtes — dan wel in hun geheel te verwijderen. Ook de rugleuning kan, ongeacht de haptische feedback, naar achteren versteld worden.

-39427616

Een harde adviesprijs zat er gedurende de initiële onthulling nog niet in. Het CMIO-ontwikkelteam (Cooler Master Input/Output) verwacht dat de Motion 1, afhankelijk van locatie, ergens tussen de 1.999 en 2.299 dollar zal kosten. 

Dat is flink aan de prijs, maar het verbleekt tegenover Cooler Masters ándere innovatieve stoel. De Cooler Master Orb X, waar we eerder al verslag van deden, blijkt een prijsverwachting tussen de 12.000 en 15.000 dollar te kennen.

Naast de Motion 1 wordt de CMIO-portfolio dit jaar verder uitgebreid met verbeterde versies van de Caliber R1- en Caliber R2-stoelen, de Hybrid 1 game-en-werkstoel en een drietal geheel (optioneel elektronisch verstelbare) nieuwe GD-bureaus. 

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.