Hoogtepunten: PS4-update problemen en CD Projekt Red Crunch-praktijken

Geplaatst: 17 oktober 2020 om 05:00Aangepast: 7 februari 2023 om 18:13
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Rechtszaak tussen Epic en Apple kan gevolgen voor consoleboeren hebben

De lopende rechtszaak tussen Epic Games en Apple kan serieuze gevolgen hebben voor consoleboeren als Nintendo, Sony en Microsoft.

Dat meldt Yvonne Gonzales Rogers, de rechter die zich over de zaak tussen Epic en Apple ontfermt, in nieuwe documenten van de rechtszaak die eind vorige week naar buiten werden gebracht, aldus VGC. De rechtszaak draait om het feit dat Epic Games een manier vond om Fortnite-spelers op iPhone al het geld aan Epic zelf over te laten maken. Dat terwijl het de norm is om dertig procent van de omzet naar Apple over te maken.

Lees hier het volledige bericht.

-39328450

PlayStation 4-update beschikbaar, levert technische problemen op

Vandaag is systeemupdate 8.00 voor de PlayStation 4 uitgekomen. Console-eigenaren die de update hebben gedownload ondervinden echter technische problemen.

Zo melden diverse gebruikers dat ze hun vriendenlijst niet kunnen zien. Dat is frappant, omdat de update juist bedoeld is om Parties en Messages te stroomlijnen.

Lees hier het volledige bericht.

De eerste trailer van de Monster Hunter-film

De eerste trailer van de aankomende Monster Hunter-film is uitgebracht.

De afgelopen tijd waren er al onder andere foto's en korte teasers uitgegeven, maar IGN heeft nu ook de eerste volledige trailer geplaatst. De film moet in december in de bioscopen draaien.

Lees hier het volledige bericht.

-39457330

Leeftijdsclassificatie van Mass Effect Legendary Edition verschenen

Er is een leeftijdsclassificatie voor een game genaamd Mass Effect Legendary Edition verschenen.

De classificatie werd door Gematsu gevonden op de officiële Game Rating and Administration Committee of Korea-website. Meer details zijn er niet. De verschijning is opvallend, omdat er nog helemaal geen nieuwe versie van Mass Effect is aangekondigd.

Lees hier het volledige bericht.

-38819839

'Cyberpunk 2077-ontwikkelaar moet crunchen sinds mei 2019'

Een anonieme werknemer van CD Projekt Red is uit de school geklapt over de turbulente ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Zo zouden werknemers sinds mei vorig jaar moeten crunchen.

Het bericht van de anonieme ontwikkelaar verscheen als reactie op de Reddit-thread van journalist Jason Schreier over de crunch-problemen bij CD Projekt Red. Schreier heeft de werknemer inmiddels aan de telefoon gesproken en kan bevestigen dat de bron betrouwbaar is. Kort daarna gaf gerenommeerd journalist Jim Sterling aan dat de informatie overeenkomt met wat hij heeft gehoord van CD Projekt Red-werknemers.

Lees hier het volledige bericht.

-39313321

Seizoen 9 van PUBG voegt dynamische map toe

Het aankomende negende seizoen van PlayerUnknown's Battlegrounds voegt een dynamische map toe.

De dynamische map komt in de vorm van het vulkanische eiland Paramo. Op wat voor manier de map precies dynamisch is, blijft nog in mysterie gehuld. In de nieuwe teaser die uit is gekomen lijkt het te gaan om verschillende seizoenen of weersomstandigheden, maar sommige spelers speculeren dat de map bij elke speelsessie verandert.

Lees hier het volledige bericht.

-39647924

'Obsidian heeft nieuwe The Outer Worlds-game in pre-productie'

Ontwikkelaar Obsidian Entertainment zou een nieuwe game in de The Outer Worlds-franchise plannen.

Dat claimt insider Daniel Ahmad, die over het algemeen vaker met correcte informatie over games naar buiten komt. Volgens Ahmad zit een nieuw deel in de reeks op dit moment in pre-productie. Hij meldt daarbij wel dat dit nog altijd kan veranderen. Obsidian zelf heeft nog niets bevestigd.

Lees hier het volledige bericht.

-39673392

Assassin's Creed Valhalla-video's gaan de diepte in

Ubisoft heeft twee uitgebreide video's van Assassin's Creed Valhalla uitgebracht waarin veel details over de games worden gegeven.

In de zogenaamde 'Deep Dive'-trailer worden alle belangrijke details over de game gegeven, waaronder hoe spelers hun Viking-dorp uitbreiden en langzaam maar zeker Engeland overnemen. Daarnaast is er een uitgebreide gameplayvideo van meer dan een uur uitgebracht waarin Ubisoft-werknemers het spel spelen.

Lees hier het volledige bericht.

-39650794

Microsoft onthult geoptimaliseerde Xbox One-lanceergames

Microsoft heeft onthuld welke backwards compatible games beschikbaar zijn bij de lancering van de Xbox Series X en S.

In totaal zijn dertig titels geoptimaliseerd voor de nieuwe consoles, waarvan twintig beschikbaar zijn als gratis update via Smart Delivery. Grote titels zijn Assassin's Creed Valhalla, Borderlands 3, Fortnite, Forza Horizon 4, Gears 5, Ori and the Will of the Wisps, Sea of Thieves en Watch Dogs Legion.

Lees hier het volledige bericht.

-39287515

Age of Empires 3: Definitive Edition naar Xbox Game Pass

Age of Empires 3: Definitive Edition en Katana Zero komen onder andere naar Xbox Game Pass. Dat laat Microsoft weten middels een blogpost.

Age of Empires Definitive Edition is vanaf 15 oktober beschikbaar op pc. Op die dag verschijnen ook partyplatformer Heave Ho en actie-rpg Sword of Ditto op pc, en Katana Zero en Tales of Vesperia: Definitive Edition voor console en pc.

Klik hierom de volledige lijst te bekijken.

-39635554

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.