Intel-driver blijkt ook namen van Arc-gpu's te verklappen

Geplaatst: 18 december 2021 om 14:03Aangepast: 3 februari 2023 om 09:32
Een recente driver-update van Intel bleek niet alleen href="https://gamer.nl/artikelen/hardware/intel-driver-noemt-dg3-gpus-en-nieuwe-cpus-te-vroeg/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">codenamen voor toekomstige chipsets</a> te noemen, maar ook de directe gpu-benaming voor maar liefst vier verschillende Intel Arc-producten.

Een anonieme bron tipte hardware-media op de .sys-bestanden van Intels recente driver-update. Daarin blijken vijf nieuwe gpu-namen door Intel zelf bevestigd te worden, waarvan vier ogenschijnlijk (in ieder geval volgens Intels richtlijnen) in de Alchemist-generatie vallen. 

De volgende benamingen werden in de bronbestanden van de driver-update aangetroffen:

  • Intel (R) Arc (TM) A380 Graphics Family

  • Intel (R) Arc (TM) A350 Graphics Family

  • Intel (R) Arc (TM) A370M Graphics Family

  • Intel (R) Arc (TM) A350M Graphics Family

  • Intel (R) Iris (R) Xe A200M Graphics Family

De Intel Arc A380 en Intel Arc A350 vormen hoogstwaarschijnlijk het middensegment en lagere aanbod van de Alchemist-kaarten voor desktops, waar de A370M en A350M dat spiegelen voor de mobiele markt. In tegenstelling tot Nvidia voorziet Intel hun laptop-gpu's wel weer van een M-addendum achter de naam.

Specificaties blijven vooralsnog uit, maar in ieder geval de A350-noemer lijkt te wijzen op Intels verwachtte instapmodel met 96 execution units en mogelijk 4 GB aan geheugen. Ook de A380-term viel al eens eerder in de geruchtenstroom; daar werd destijds gesproken over een 6GB-videokaart die quite speelt met Nvidia's GTX 1650 Super.

Eerder leek al door te sijpelen dat er vijf verschillende telgen voor Intels eerste discrete Arc-gpu's in de pijplijn zitten. De zwaarste Alchemist kaart, waarvan 512 execution units en een richtprijs van 825 dollar verwacht worden, is nog niet gekoppeld en een bepaalde benaming — al lijkt 'Intel Arc A390' nu wel voor de hand te liggen.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.