Officiële dock van Steam Deck verschijnt pas in de lente

Geplaatst: 26 februari 2022 om 05:00Aangepast: 3 februari 2023 om 08:19
Valve heeft meer beeldmateriaal en specificaties gedeeld over het officiële dockingstation voor de Steam Deck, welke schijnbaar pas maanden later verschijnt.

De Steam Deck wordt sinds gisteren officieel verscheept, maar het gelijktijdig aangekondigde dockingstation had vooralsnog geen precieze releasedatum ontvangen. Op de officiële Steam Deck-website geeft Valve nu enkel aan dat het dock "later in de lente" zal verschijnen.

Rond de lancering van de Steam Deck zelf werd wel wat verdere informatie over het dock verstrekt. Zo is een heldere foto van de achterzijde voor het eerst gedeeld (hierboven te zien) en werd de precieze I/O gespecificeerd. 

Dit is wat je achterop het Steam Deck Docking Station aan kan sluiten:

  • 3 x usb-a 3.1

  • Gigabit ethernet (RJ45)

  • DisplayPort 1.4

  • HDMI 2.0

  • usb-c (ter stroomvoeding)

De Steam Deck zelft dient met een 90° gekantelde usb-c-aansluiting op het Dock aangesloten te worden. Het daartoe bestemde kabeltje, wat naar de bovenzijde van de handheld reikt, lijkt vast te zitten aan het dock zelf.

-39312816

Het officiële dock is bij lange na niet de enige manier om de Steam Deck qua I/O uit te breiden. Valve geeft zelf al aan dat praktisch "elke usb-c-hub met stroomvoorziening" ongeveer dezelfde lading kan dekken. Onduidelijk is vooralsnog wel hoeveel watt het dock zelf trekt, dan wel doorspeelt naar de Steam Deck.

In tegenstelling tot een willikeurige hub zet Valve's eigen dock de Steam Deck wel netjes overeind, met de potentie ook een kluit kabels uit het zicht te houden. Het dockingstation meet 117 bij 29 bij 50,5 millimeter en weegt circa 120 gram.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.