Op 80’s cartoons gebaseerde roguelite MythForce aangekondigd

Geplaatst: 13 april 2022 om 11:01Aangepast: 2 februari 2023 om 08:20
Beamdog, de ontwikkelaar van onder andere de Enhanced Edition van Baldur’s Gate, heeft het spel MythForce onthuld.
Watch on YouTube

MythForce wordt omschreven als een first-person fantasy roguelite geïnspireerd op cartoons uit de jaren 80. In totaal kunnen vier spelers samenwerken in de co-op-modus. Het spel komt op 20 april in early access uit voor PC via de Epic Games Store en zal zo’n 30 euro kosten.

Bij de early access-versie zijn vier helden speelbaar in wat de eerste aflevering wordt genoemd. Zo start het spel met MythForce Episode: 1 Bastion of the Beastlord en zal ontwikkelaar Beamdog er gaandeweg meer afleveringen aan toevoegen, evenals updates gebaseerd op spelerfeedback. Spelers kunnen kiezen uit de Knight Victoria, de Rogue Rico, de Mage Maggie en een Hunter genaamd Hawkins.

In MythForce moeten spelers een “herspeelbare” 80’s cartoon-wereld verkennen en met behulp van een scala aan wapens en spreuken steeds verder proberen te komen. Als spelers doodgaan, starten ze weer vanaf het begin, maar de schatten, valkuilen en vijanden zijn telkens anders verdeeld.

In de trailer hierboven worden flarden aan gameplay getoond. Bij 80’s cartoons horen ook iconische intro’s, en die van MythForce is alvast gedeeld. Hij lijkt hieronder al in zijn geheel te zien: 

Watch on YouTube
Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.