Samsung verzekert HDR10+ voor gamingmonitoren in 2022

Geplaatst: 23 december 2021 om 12:46Aangepast: 3 februari 2023 om 09:28
In aanloop naar aanstaande CES 2022-onthullingen heeft Samsung alvast HDR10+-ondersteuning beloofd voor alle nieuwe gaming-monitoren. Het grotere kleurenbereik keert anno 2022 ook terug op "selecte 4k- en 8k-televisies".

HDR10+ is een luxere variant van 'traditioneel' HDR10-beeldbereik, co-ontworpen door Samsung. HDR10+-gecertificeerde panelen ondersteunen minimaal 10-bits kleurdiepte, maar zijn daarnaast verrijkt met dynamische tonemapping voor lichtsterkte. In essentie tracht de technologie het gestandaardiseerde, statische HDR10 kleurrijker en voller van contrast af te beelden.

Samsung belooft per persbericht HDR10+-vaandels voor in ieder geval de Neo QLED-lijn, de Q70-televisies en bovenal de nieuwe reeks gamingmonitoren van 2022. Om die in het specifiek uit te lichten, slaat Samsung de handen ineen met Saber Interactive voor een aantal demonstraties rondom CES 2022.

Saber Interactive toont de hdr-mogelijkheden in games met Pinball FX, Redout 2 en een eerste onthulling voor de het nog onbekende "Happy Trails and the Kidnapped Princess".

-39321891

Samsung deelde alvast twee productfoto's van de komende line-up: eenmaal een gamingtelevisie, andermaal een ultrabrede monitor. Verdere details over panelen,  pixels en prijzen blijven vooralsnog uit.

Voor de daadwerkelijke onthulling, met hopelijk meer specificaties, wachten we CES 2022 af. Samsungs presentatie voor de elektronicabeurs staat gepland voor 5 januari vanaf 03:30 uur (Nederlandse tijd). Via onder meer de officiële Samsung-website is een livestream van de show direct te volgen.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.