'Voorraad RTX 3060's krimpt in september'

Geplaatst: 28 augustus 2021 om 10:51Aangepast: 2 februari 2023 om 14:25
De huidige voorraad aan RTX 3060- en RTX 3060 Ti-videokaarten zou komende maand mogelijk 'minimaal halveren'. De voorspelling komt voort uit een selecte groep hardware-ingewijden, die op een afgesloten href="https://www.ithome.com/0/571/681.htm'" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Chinese fora</a> de gpu-industrie bespreken.

De reden voor het plotselinge krimpen van de oplage is nog enigszins onduidelijk. Volgens een van de ingewijden zijn het vooral partnerfabrikanten die aanstaande maand maar weinig gpu's vanuit Nvidia verwachten. Pas eind september zou die voorraad weer gespekt worden.

VideoCardz vroeg hun bronnen na in hoeverre de voorspelling bekend klonk; dat bleek het geval. Naar verluidt zijn er meer partnerfabrikanten die met gpu-tekorten kampen (waaronder niet enkel RTX 3060-chips), maar zouden er ook selecte Chinese fabrieken tijdelijk gesloten zijn, wegens lokale corona-uitbraken. 

-39285787

Terwijl chiptekorten aanstaande maand langzaamaan weer toe zouden kunnen nemen, lijkt de koers voor veel cryptovaluta de problemen te kunnen versnellen. Op ITHome wordt een kleine prijstoename voor de Chinese markt verwacht; al liggen de verkoopprijzen van videokaarten daar alsnog dichterbij de richtprijzen dan in veel delen van Europa het geval is. 

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen