Webwinkel Newegg zet RX 6600 XT te koop à 1.099 dollar

Geplaatst: 9 augustus 2021 om 03:30Aangepast: 2 februari 2023 om 14:46
De Noord-Amerikaanse webwinkel Newegg bood afgelopen weekend, vóór verval van het verkoopembargo, MSI's variant van de href="https://gamer.nl/artikelen/hardware/amd-radeon-rx-6600-xt-officieel-onthuld/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Radeon RX 6600 XT</a>-videokaart aan. De vraagprijs bedroeg 1.099 dollar; bijna een drievoud van de richtprijs die AMD aan de gpu koppelt.

Newegg is, net als bijvoorbeeld Bol.com en Amazon een webwinkel waar derde partijen ook producten op aan kunnen bieden. Naar al het schijnt werd de RX 6600 XT van MSI hier aangeboden door een Chinese partij onder de naam "AIO" — niet te verwarren met de populaire afkorting voor all-in-one cpu-koelers. 

Inmiddels is de verkooppagina ontdaan van de prijs, vermoedelijk door Newegg's eigen ingrijpen. Volgens de pagina is de kaart plots "niet op voorraad", ook al start de officiële verkoop van de RX 6600 XT pas op 11 augustus aanstaande. 

Hoe de nog te verschijnen kaart überhaupt zo vroeg op de populaire hardware-winkel aangeboden mocht worden, is vooralsnog onduidelijk. 

-39403513

De vraagprijs van dik duizend dollar is bovenal onredelijk hoog — zelfs hoger dan de preventieve prijs die een Nieuw-Zeelandse webwinkel nog voor de onthulling van de RX 6600 XT-kaarten online slingerde. Ter referentie: in het Westen worden moderne AMD-kaarten doorgaans voor ongeveer anderhalf maal de adviesprijs verkocht. 

Wel wordt verwacht dat deze MSI-variant van de kaart een tik meer zal kosten dan AMD's voorgestelde prijs van 379 dollar. De Gaming X-modellen van MSI worden immers direct vanuit de fabriek geleverd met overgeklokte prestaties en krachtigere koeling. Maar ook dan zou 1.099 dollar waarschijnlijk eerder een (ruime) verdubbeling van MSI's adviesprijs betreffen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen