Windows 11 krijgt eigen menu voor rgb-instellingen

Geplaatst: 12 februari 2023 om 08:49Aangepast: 21 februari 2023 om 11:59
Nieuwe testversies van Windows 11 lijken het mogelijk te maken rgb-instellingen op apparatuur aan te passen vanuit het besturingssysteem zelf.

De nieuwe menu-opties werden aangetroffen door softwarehistoricus Albacore op Twitter. In een recente testomgeving van Windows is een nieuw 'verlichting'-paneel te vinden in het personalisatiemenu. Aldaar lijken verschillende rgb-apparaten door Windows herkend te worden, met in ieder geval de mogelijkheid om alle apparatuur direct af te stemmen op de Windows-accentkleur, vaste kleuren of regenboogeffecten.

Verdere mogelijkheden werden door Albacore niet uitgelicht, maar de software-expert meent dat plannen voor een rgb-menu in Windows al uit 2018 stammen. Sommige kenners meenden dat Windows' eigen rgb-onderneming sindsdien stilletjes geannuleerd was, maar inmiddels lijkt Microsoft de nieuwe feature dan toch uit te willen rollen. 

Vooralsnog lijkt Windows' rgb-instellingen wel beperkt tot externe apparatuur, specifiek over usb aangesloten. Onduidelijk is nog of Microsoft uiteindelijk ook rgb-hardware — denk aan videokaarten, ventilatoren en werkgeheugen — mee wil nemen in het verlichtingsmenu. 

Het feit dat de nieuwe Windows-functionaliteit momenteel in een semi-publieke testfase lijkt te verkeren, geeft aan dat de daadwerkelijke uitrol van het menu mogelijk al nabij is. Microsoft zelf heeft nog geen indicatie afgegeven wanneer het rgb-menu ook op de consumentenversie van Windows 11 meegenomen wordt. 

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.