Windows 11 rolt officiële app voor hdr-kalibratie uit

Geplaatst: 21 september 2022 om 04:00Aangepast: 7 februari 2023 om 23:54
Het DirectX-team van Microsoft heeft een officiële Windows HDR-kalibratie-applicatie uitgerold voor Windows 11.

De app is sinds gisteravond direct te downloaden via de Microsoft Store. Door middel van drie verschillende tests leert Windows de helderheid en contrastwaarde van een beeldscherm met high-dynamic range (hdr), waarop allerlei hdr-content geijkt kan worden. Selecte gpu's kunnen na de helderheidstests nog een mate van kleurverzadiging toevoegen.

Alle functionaliteiten van de applicatie worden direct ondergebracht in de instellingmenu's van Windows 11. Gebruikers kunnen direct onder de standaard hdr-activatie een kalibratie opstellen. Daarbij mogen verschillende profielen aangemaakt worden (inclusief eigen naamgeving), waartussen gebruikers vanuit het menu eventueel nog kunnen schakelen.

-39127114

Windows' scherper af te stellen hdr-profielen worden ingezet over alle content die Windows 11 als hdr herkent. Daaronder vallen vooral moderne DirectX-games, maar bijvoorbeeld ook de content die door Windows voorzien kan worden van Auto HDR

Voor meer informatie en gebruiksaanwijzingen van de Windows HDR Calibration-app kunnen geïnteresseerden terecht op Microsofts officiële blogpost.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.