De zomer is het allerbeste gameseizoen

Geplaatst: 16 juli om 10:00
Ah, de zomer. Het seizoen van zon, zee en... gamen? Jawel, je leest het goed. Hoewel de meeste mensen de zomer associëren met stranddagen, barbecues en vakanties, is het volgens Sebastiaan de perfecte tijd om je te verdiepen in je favoriete games. Sterker nog, de zomer kan wel eens de allerbeste tijd van het jaar zijn om te gamen!

“Ik kan m’n rug maar beter goed insmeren en mijn kop in het zand steken na het delen van mijn onpopulaire mening,” is wat ik bij mezelf denk terwijl ik dit artikel typ. Ik denk dat ik één van de weinigen ben die deze mening heeft, maar ik ben bereid om deze eens goed te onderbouwen.

Vrijheid

Laten we beginnen met de hoeveelheid vrije tijd die je tot je beschikking hebt. De meeste mensen nemen in de zomervakantie toch wel een weekje (of meer) vrij. Het is veel fijner om je te verdiepen in je favoriete games zonder onderbroken te worden door weer een belletje van werk of een inkakker omdat je wekker zo vroeg ging, toch? Die rpg van zestig uur wil je het liefst in één rit doorspelen, en dat gaat lastig als je per dag maar een uur de tijd hebt.

The Legend of Zelda Tears of the Kingdom

Tegenover de zomerperiode kun je natuurlijk nog de winter zetten, met zijn vele vrije (feest)dagen. Helaas zijn deze dagen al gevuld met allerlei verplichtingen. Kerst met de familie, met je veiligheidsbril op wat rotjes afsteken en uitkateren op nieuwjaarsdag: daar gaat weer een kans om die backlog weg te werken! Nee, in de zomer kun je zonder schuldgevoel uren achter elkaar gamen.

Zweten geblazen

Laten we het dan ook maar meteen hebben over de olifant in de kamer: het weer. Waar menig mens zou zeggen dat je naar buiten moet wanneer yhet kwik boven de 20 stijgt, ben ik het daar niet altijd mee eens. Helemaal met het Nederlandse klimaat waarbij je je een ongeluk zweet als je jouw kleine teen beweegt, is het niet altijd even lekker om uit je luie stoel uit te komen. Soms is het ook gewoon beter om in de schaduw te zitten met een ventilator op je porum. Terwijl anderen puffen en steunen in de zon, zit jij lekker koel binnen, genietend van je favoriete games. Geen bezwete shirtjes of verbrande schouders voor jou!

Mocht je dan toch weggesleurd worden van jouw gamekamer om vervolgens op een bedje in de zon te gaan liggen, heb je altijd nog de optie om je favoriete handheld mee te nemen. Als je in gezelschap bent, kun je jouw Switch zelfs de ideale party-console laten worden met onder andere Mario Party of Mario Kart. En als je dan toch zin hebt om Tears of the Kingdom door te spelen kan dat natuurlijk ook. Zorg dan wel even dat je een parasol mee hebt voordat je door de glare alleen je eigen bezweette voorhoofd ziet op het scherm.

-HfoBZxTRRzeV1WmdmVXW4g

Het ultieme vakantiegevoel

Als je aan zomer denkt, denk je ook meteen aan op vakantie gaan. Nu moet ik toegeven dat ik hier stiekem ook wel fan van ben. Maar laten we eerlijk zijn, je kan jezelf bakken met geld besparen en nog steeds veel van de mooiste plekken in de wereld zien. Dit kan natuurlijk door te gamen. Verken het tropische eiland met je vrienden in Far Cry 3, hak zombies in duizend stukjes in Dead Island of zak met je kont in het zand in Animal Crossing: New Horizon. Cultuursnuivers hebben de mogelijkheid om de straten van Rome, de piramides van Egypte en de Griekse eilanden te verkennen in de Assassin’s Creed-reeks. Het kan allemaal virtueel!

Games die je laten smelten

Er komen gelukkig nog best wat dikke titels aan die je deze zomer kunt spelen. Zo is iedereen natuurlijk in de ban van Elden Ring: Shadow of the Erdtree. YouTube en TikTok staan vol met content van de dlc, en dat is niet zonder reden. De dlc is namelijk één van de beste uitbreidingen voor een game ooit, en dan ook zeker jouw geld waard. Tenminste, as je fan bent van meerdere malen doodgaan doordat veel te moeilijke eindbazen je te slim af zijn, een immersieve wereld en uitdagende combat dan.

Elden Ring Shadow of the Erdtree

Augustus wordt een hete maand als het gaat om gamereleases. Black Myth Wukong en Star Wars Outlaws liggen aan het einde van die maand in de schappen, en dat zijn twee titels waar je best u tegen mag zeggen. Op 20 augustus kun je aan de slag met de Monkey King om verschillende monsters en wezens in elkaar te meppen.

Dan komt eind augustus Star Wars Outlaws nog even op de koffie. In deze game speel je als Kay Vess en meng jij je, samen met jouw schattige compagnon Nix, in de onderwereld van het heelal. Door je aan te sluiten bij verschillende facties komen er missies vrij en maak je meerdere vrienden en vijanden. De open wereld ziet er behoorlijk gelikt uit, en de manier waarop de speler kan reizen door de wereld is een droom van velen, waaronder die van mij en andere PU-redacteuren. Ik zet nog een beetje mijn vraagtekens bij de combat, maar misschien kan ik dat door de vingers zien als de rest wel allemaal in orde is. De game ligt vanaf 30 augustus in de schappen.

Star Wars Outlaws

Ik probeer hier natuurlijk niet te haten op de mensen die er wel voor kiezen om lekker op het strand te liggen of op vakantie te gaan, want ik ben er zelf ook één van. Ik vind echter wel dat het stigma doorbroken mag worden dat gamen in de zomer een negatief iets is. Doe lekker waar je zin in hebt, en misschien nog wel het belangrijkste, geniet vooral lekker van je vrije dagen mocht je die hebben!

SebastiaanGroot fan van action-rpg's als The Witcher 3 en Skyrim, maar ook zeker te porren voor een potje Call of Duty!

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.