Hoe Golden Sun Alie’s zomer redde en haar voeten verbrandde

Geplaatst: 27 juli om 10:00
Toen ze 15 was, beleefde Alie een onvergetelijke zomervakantie in Kroatië. Alleen dat gebrek aan slaap, hè… Met de onverbiddelijke zon die ’s ochtends vroeg al op haar tent bonkte, vond ze haar redding in Golden Sun. Ontdek hoe deze game een blijvende indruk op haar achterliet!

Toen ik 15 was, ging ik met een vriendin, haar zusje en haar vader op vakantie naar Kroatië. Het waren twee fantastische weken, vol strand en pizza! Alleen het slapen… dat was in één woord: ruk. Elke ochtend, zodra de zon opkwam, werd ik de tent uitgebrand. Niet te harden, zo heet het binnen enkele minuten al werd! Mijn vriendin en haar zusje hadden nergens last van en lagen nog urenlang heerlijk te pitten, om over hun vader nog maar te zwijgen, die comfortabel koel in de caravan sliep.

Dus daar zat ik dan, elke dag, om 06:00 uur ’s ochtends, moederziel alleen, met uren te vullen voordat mijn reisgenoten eindelijk wakker werden en we konden ontbijten.

Gelukkig had ik mijn trouwe Game Boy Advance bij me.

Golden Sun

De redding in mijn hand

Mijn redder in nood tijdens die hete ochtenden was een game dat sindsdien een speciale plek in mijn hart heeft: Golden Sun. Elke ochtend stormde ik de tent uit, badend van het zweet, richting de schaduw van de boomrand met mijn Game Boy Advance in de hand.

Voor degenen die Golden Sun niet kennen: euh, hoe dan?! Het is oprecht een meesterwerk. De verhaallijn is meeslepend, vol plotwendingen en personages die, ondanks dat je de pixels kunt tellen, echt tot leven komen. De puzzels zijn uitdagend maar bevredigend, en de gevechten vragen om strategie en planning. Het gebruik van Psynergy – je magische krachten die je zowel in gevechten als puzzels gebruikt – geeft de game een unieke twist. En de muziek… de soundtrack is episch en draagt bij aan de betoverende sfeer van het spel.

Terwijl de zon steeds hoger klom, was ik elke ochtend compleet verdiept in de wereld van Golden Sun. De uren vlogen voorbij! Er was echter één probleem: ik was zo in de game verzonken dat ik niet doorhad dat de zon langzaam maar zeker dichterbij kroop…

Golden Sun

Een blijvende herinnering

Na een paar dagen waren mijn voeten, die in Nederland het hele jaar veilig verborgen zaten in sokken en sneakers, dan ook compleet verbrand. En ik bedoel écht verbrand. De blaren, de pijn! Serieus, tot op de dag van vandaag draag ik nog altijd de littekens van die zomer op mijn voeten.

Toch, ondanks de pijn, denk ik met een glimlach terug aan die ochtenden, waarin ik ongestoord urenlang Golden Sun kon spelen. Deze rpg heeft een onuitwisbare indruk op me achtergelaten.

En elke keer als ik die littekens op mijn tenen zie, denk ik terug aan de avonturen van Isaac en zijn vrienden, aan de epische gevechten en aan de prachtige wereld die ik via mijn kleine schermpje ontdekte.

golden Sun

Ga dat spelen!

Sinds die zomer heb ik Golden Sun nog vaak opnieuw gespeeld. Elke keer weer beleef ik dezelfde magie en spanning als toen. Maar helaas lijkt er voorlopig geen nieuwe game in de reeks te komen, ondanks het gesmeek van fans. Er zijn wel geruchten en speculaties geweest over een nieuwe game of remaster. Zo werd er in 2018 een trademark vernieuwd, wat hoop gaf op een nieuwe titel, maar tot nu toe is er niets concreets aangekondigd. Een bittere pil voor een game die zoveel betekent voor zoveel mensen, inclusief mijzelf.

Het is mijn ultieme zomergame.

Ben jij op zoek naar een game om je zomer mee te redden, dan kan ik Golden Sun van harte aanbevelen – nu te spelen via Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Veel plezier én vergeet niet om je voeten in de schaduw te houden!

 

Alie Sierkstra SierkstraTwitter @aaltsje_s

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.