A Plague Tale: Requiem door meer dan een miljoen mensen gespeeld

Geplaatst: 3 november 2022 om 13:00Aangepast: 2 februari 2023 om 14:42
A Plague Tale: Requiem is al door meer dan een miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte uitgever Focus Entertainment bekend via Twitter. "Meer dan een miljoen spelers zijn al op een ongelooflijke reis gegaan met Amicia en Hugo in A Plague Tale: Requiem", zo luidt de tekst. Het door Asobo Studio ontwikkelde spel heeft de mijlpaal binnen zestien dagen gehaald.

De eerste game, A Plague Tale: Innocence, speelt zich af in Frankrijk in het jaar 1349, wanneer het land wordt geteisterd door de Zwarte Dood. Amicia moet haar jongere broer Hugo beschermen, terwijl de twee worden achtervolgd door de Inquisitie en proberen te overleven in de meedogenloze wereld. In het vervolg keren Amicia en Hugo terug.

Alicia gaf de game een 8,5 op Gamer. "A Plague Tale: Requiem is in alle opzichten een stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger. De game staat niet alleen symbool voor de volwassenwording van heldin Amicia, maar ook voor Asobo als ontwikkelaar. Het resultaat is een prachtig en hartverscheurend verhaal, enkel bezoedeld door een gekunsteld slot."

A Plague Tale: Requiem is sinds 18 oktober uit op Xbox Series X en S, PlayStation 5 en pc. De game komt ook naar Switch via de cloud. Het spel is tevens te spelen via Xbox Game Pass.  

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.