Activision wil meer klassiekers terugbrengen na succes Crash Bandicoot

Geplaatst: 14 augustus 2019 om 06:36Aangepast: 3 februari 2023 om 13:43
Tijdens href="https://seekingalpha.com/article/4283605-activision-blizzard-inc-s-atvi-ceo-bobby-kotick-q2-2019-results-earnings-call-transcript?page=11" rel="noopener noreferrer" target="_blank">een presentatie over de winstcijfers van Activision</a>in het tweede kwartaal van 2019 zegt CEO Robert (Bobby) Kotick meer klassiekers terug te willen brengen na het succes van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

De CEO geeft aan dat Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ruim 10 miljoen exemplaren heeft verkocht sinds de release in de zomer van 2017. Kotick ziet dit als een bevestiging van de populariteit van de franchise en denkt dat er waarschijnlijk nog veel andere games zijn die de fans nogmaals zouden willen ervaren: "Als je kijkt naar onze bibliotheek met IP (Intellectual Property, oftewel bestaande franchises - red.), denken we dat er veel IP in zit die fans opnieuw willen beleven. Wat ik voor nu zou zeggen is houd ons in de gaten voor toekomstige aankondigingen."

Verder dan alleen de remasters denkt hij dat er mogelijkheden liggen bij het innoveren en het bedenken van nieuwe content binnen bestaande IP’s. Recentelijk heeft Activision ook Spyro Reignited Trilogy en Crash Team Racing uitgebracht, die ook zijn gebaseerd op oude franchises.

Activisions grootste game van dit najaar is Call of Duty: Modern Warfare, wat ook een nieuwe versie van een bestaande IP wordt. Bekijk ook onze Gameplay Update over deze aankomende shooter.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.