Amazon bestelt officieel serie gebaseerd op God of War

Geplaatst: 15 december 2022 om 06:45Aangepast: 2 februari 2023 om 14:05
Amazon heeft officieel een serie gebaseerd op God of War groen licht gegeven.

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat er een tv-serie gebaseerd op God of War in de planning stond voor Amazon Prime Video. Nu is bekendgemaakt dat het eerste seizoen gemaakt mag worden.

Daarbij wordt gemeld dat men de serie gaat baseren op het in 2018 verschenen God of War - de Griekse periode uit Kratos' leven lijkt (voor nu) dus overgeslagen te worden, tenzij het via flashbacks aan bod komt.

De beschrijving van de serie komt nagenoeg overeen met de plot uit de in 2018 uitgekomen game: "Wanneer zijn geliefde vrouw sterft, trekt Kratos er met zijn vervreemde zoon op uit om haar as vanaf de hoogste piek te strooien - de laatste wens van zijn vrouw. Kratos realiseert zich al snel dat deze reis een epische missie in vermomming is, eentje die de band tussen vader en zoon test en Kratos uitdaagt om voor het lot van de wereld te strijden tegen nieuwe goden en monsters."

Rafe Judkins, bekend van Wheel of Time, wordt de showrunner van de serie. Mark Fergus en Hawk Ostby (The Expanse, Children of Men) zouden het script schrijven. Sony Pictures Television, Amazon Studios en PlayStation Productions produceren. Verdere details, zoals een geplande releasedatum, zijn nog niet bekend. Men zou achter de schermen al wel sinds maart werken aan de serie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.