Analisten: 'Switch wordt bestverkochte console van 2021'

Geplaatst: 6 januari 2021 om 06:49Aangepast: 22 augustus om 08:56
Diverse analisten geven aan dat ze verwachten dat de Nintendo Switch de bestverkochte console van dit jaar wordt.

Aan het begin van elk jaar laten verschillende analisten aan Gamesindustry.biz hun verwachtingen voor het jaar weten. De meesten lijken te voorspellen dat de Switch de bestverkochte console van 2021 wordt - net zoals de afgelopen paar jaar.

"Ondanks de lanceringen van de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles gaan er van de Nintendo Switch de meeste exemplaren verkocht worden in 2021", zo claimt Mat Piscatella van NPD Group. Hij verwacht niet dat er dit jaar een nieuw Switch-model uitkomt, maar dat de sterke verkoop door games en promoties komt.

Dr. Serkan Toto van Kantan Games ziet een soortgelijk scenario, maar denkt wel dat een zogenaamde 'Switch Pro' aanstaande is. "Iedereen die verwacht dat de Switch aan populariteit verliest in 2021, gaat teleurgesteld worden. De Switch wordt ook dit jaar de bestverkochte console. Dat komt door meer first-party games, nieuwe hardware en het feit dat het apparaat een lifestyleproduct voor de massa is geworden in 2020."

Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis tot slot meldt dat hij verwacht dat er dit jaar wereldwijd zo'n 24 miljoen exemplaren van de Switch worden verkocht - terwijl de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles bij elkaar zo'n 25 miljoen exemplaren moeten verkopen. Ook Harding-Rolls ziet een nieuw Switch-model in 2021 verschijnen.

In dit uitgebreide artikel op Gamesindustry.biz staan meer voorspellingen, onder andere over de staat van vr-games.

-39449238

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.