Avowed draait op 30 fps op Xbox Series X en S

Geplaatst: 23 augustus om 13:15
Het is bevestigd: Avowed draait op Xbox Series X en S niet op 60 frames per seconde, maar 30 fps. Obsidian zegt: “Het is een first person singleplayer-game, je hebt die 60 frames niet echt nodig.”

In de Iron Lords Podcast (zie hieronder) zegt art director Matt Hansen dat Obisidian voor een basis van 30 fps gaat. Daarvoor is gekozen om mooiere visuals mogelijk te maken. “We gaan voor 30 frames per seconde als het minimale, dat is de verwachting. Hierdoor kunnen we helemaal losgaan met VFX, licht en al dat andere moois.”

Watch on YouTube

Er werd al vrij vroeg besloten om voor deze ‘trade-off’ te gaan. “We zijn er blij mee. De game draait vrij soepel voor hoe visueel gevuld het is en dat was altijd ons doel.” Wel worden er qua prestaties nog wat puntjes op i’s gezet bij Obsidian, zegt Hansen. Daar is ook meer tijd voor nu het spel is verlaat naar februari 2025.

Er gloort hoop aan de horizon. Starfield verscheen ook in 30 fps en is later opgevijzeld. Hetzelfde geldt voor Redfall. Dat kan nog gebeuren met Avowed, al worden hierover geen toezeggingen gedaan. De keuze voor 30 fps is een soort zekere voor het onzekere kiezen: een goedgevulde gamewereld voorrang geven. De vraag is of gamers dit ook oké vinden, want we denken dat niet iedereen 30 fps had verwacht op zijn krachtige console. 

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.