Baldur's Gate 3-savefiles werken niet meer na komende patch

Geplaatst: 25 november 2020 om 09:45Aangepast: 6 februari 2023 om 16:16
Een aankomende patch van Baldur's Gate 3 zorgt er indirect voor dat huidige savefiles van spelers niet meer werken.

Baldur's Gate 3 is op dit moment verkrijgbaar via Steam Early Access en zit dus nog in bèta. Eerder waarschuwde ontwikkelaar Larian Studios al dat in de toekomst savefiles van huidige spelers onbruikbaar zouden worden. Dat gebeurt dus bij aankomende patch, die volgens de ontwikkelaar op elk moment uit kan komen. De derde patch brengt vooral aanpassingen aan het verhaal van de game met zich mee.

Om er voor te zorgen dat huidige spelers toch door kunnen spelen met hun savefile, blijft de huidige versie van de game beschikbaar - de patch waarin het verhaal op de schop gaat hoeft dus niet per se gebruikt te worden. Mensen kunnen de oude versie blijven spelen door met de rechtermuisknop op Baldur's Gate 3 in de Steam-bibliotheek te klikken, naar 'Properties' en 'Betas' te gaan en vervolgens 'patch 2' in de lijst te kiezen. Larian raadt spelers die twijfelen over de patch aan om automatische updates in de game uit te zetten.

Het blijven spelen van de oude versie is overigens alleen mogelijk in de pc-versie van de game. Op Google Stadia wordt alleen de nieuwe versie speelbaar, en zijn huidige savefiles sowieso niet meer te gebruiken.

-39617091

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.