Bordspel gebaseerd op Cyberpunk 2077 op Kickstarter geplaatst

Geplaatst: 23 juni 2022 om 10:54Aangepast: 2 februari 2023 om 16:44
Op Kickstarter is een crowdfunding gestart voor een bordspel gebaseerd op Cyberpunk 2077.

Hoewel de game Cyberpunk 2077 is gebaseerd op het gelijknamige rollenspel, lijkt het bordspel op Kickstarter vooral op de game gebaseerd te zijn. Cyberpunk 2077: Gangs of Night City - The Board Game wordt gemaakt door CMON, een bedrijf dat ook bordspellen als Rising Sun, Arcadia Quest, Zombicide en Blood Rage heeft gemaakt.

In het bordspel sturen vier spelers de verschillende bendes in Night City aan - Maelstrom, Tyger Claws, Valentinos en Voodoo Boys - en wordt er gestreden om het toe-eigenen van de criminele onderwereld. 'Street Cred' vrijspelen is daarbij belangrijk. Ook kunnen spelers Edgerunners inhuren in de vorm van bekende personages uit de game, waaronder Jackie Welles en Johnny Silverhand.

Het Kickstarter-project is nu al een succes: CMON zocht 100.000 dollar voor het project, en op moment van schrijven staat de teller al op meer dan 280.000 dollar. Mensen kunnen zelf bepalen wat ze overmaken, maar voor 110 dollar ontvangt men het bordspel wanneer het af is, inclusief figurines van personages als V en Evelyn Parker. Het is de bedoeling dat het spel rond juli 2023 wordt verstuurd. CMON heeft al tientallen keren via Kickstarter bordspellen gefinancierd en is zover bekend erg betrouwbaar.

-39276103

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.