Call of Duty: Black Ops 6 kan Game Pass tot 4 miljoen nieuwe abonnees brengen volgens analist

Geplaatst: Vandaag om 14:26
Vandaag is een belangrijke dag voor Xbox Game Pass, want Call of Duty: Black Ops 6 is uit en staat direct op de service. Volgens analisten kan dat wel eens miljoenen nieuwe abonnees opleveren.

Dat schrijft Gamesindustry.biz. Die site vroeg verschillende analisten naar de impact van deze release en zij schatten die vrij groot in. Michael Pachter van Wesbush verwacht bijvoorbeeld dat Black Ops 6 tussen de drie en vier miljoen nieuwe abonnees kan opleveren. Hij verwacht wel dat het uitbrengen op Game Pass ervoor zorgt dat de game zo'n zes miljoen keer minder wordt verkocht. "Al met al goed voor Microsoft en de consumenten, maar de headlines zullen 'Call of Duty-verkopen gaan omlaag' zeggen."

Piers Harding-Rolls van Ampere is iets terughoudender. Hij verwacht een groei van zo'n tien procent voor Game Pass (2,5 miljoen nieuwe abonnees). Hij vermeldt daarbij dat dat niet allemaal gloednieuwe abonnees zijn, maar vooral abonnees die upgraden van Core of Standard naar Ultimate. Black Ops 6 verschijnt immers alleen op Ultimate en PC Game Pass.

Hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit gaan we de komende weken vast horen. Call of Duty: Black Ops 6 is sinds vandaag uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.