Call of Duty: Warzone-makers staken vanwege ontslagen

Geplaatst: 7 december 2021 om 08:05Aangepast: 3 februari 2023 om 09:44
Werknemers van Call of Duty: Warzone-ontwikkelaar Raven Software hebben gisteren gestaakt vanwege het plotselinge ontslag van twaalf mensen uit het quality assurance-team.

Afgelopen week bleek dat de werknemers, die verantwoordelijk waren voor het testen van spellen en zorgen dat bugs ontdekt worden, geen contractverlenging kregen aangeboden. Dat terwijl hen eerder een loonsverhoging en diverse extra's waren beloofd.

Diverse werknemers van de Activision Blizzard-studio waren gisteren aan het staken als reactie daarop. De werknemers eisen dat elke werknemer van het QA-team, waaronder de vorige week ontslagen werknemers, fulltime posities binnen het bedrijf krijgen.

Activision laat als reactie weten dat het van ongeveer vijfhonderd parttime werknemers fulltime werknemers maakt. "Helaas zorgt deze veranderingen ervoor dat we twintig parttime werknemers verspreid over verschillende studio's moesten deelnemen dat hun contract niet werd verlengd."

Raven Software is een van de ontwikkelaars van Call of Duty: Warzone, een hoogst succesvolle battle royale-game. Morgenavond begint een nieuw tijdperk voor de battle royale-game in de vorm van Pacific, inclusief een tropische map. Het is onduidelijk of de staking invloed heeft op de lancering van Pacific, maar niets wijst daar vooralsnog op.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.