Callisto Protocol-spin-off heet nu Redacted

Geplaatst: 24 augustus om 12:04
Project Birdseye, de spin-off van The Callisto Protocol, heet nu officieel Redacted.

Dat heeft ontwikkelaar Striking Distance vrijdag bekendgemaakt. De naamsverandering komt bijna een half jaar nadat de game werd aangekondigd. Redacted is een isometrische roguelike die zich afspeelt in de Black Iron-gevangenis, hetzelfde decor als dat van The Callisto Protocol. De gevangenis ligt op de ijskoude maan Callisto, onderdeel van Jupiter.

Gevangenen in Black Iron zijn geïnfecteerd met een virus dat hen in monsters verandert. Als gevangenisbewaarder moet je zo snel mogelijk uit de gevangenis ontsnappen. De speler moet volgens Striking Distance leren van elke run om succesvol te ontsnappen Computergestuurde spelers proberen dat ook, dus je moet bovendien snel zijn om de ontsnappingscapsule te bereiken.

Watch on YouTube

Redacted deelt zoals gezegd een setting met The Callisto Protocol, maar het comic-achtige stijltje van de roguelike doet allesbehalve denken aan de beklemmende survival horrorgame. Die had veel weg van Dead Space, waar Striking Distance’s oprichter Glen Schofield nog aan mee heeft gewerkt. Door de slechte ontvangst van The Callisto Protocal stapte hij in september op bij de studio.

Redacted verschijnt op 31 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.