Canadese ouders van Fortnite-spelers mogen Epic aanklagen

Geplaatst: 11 december 2022 om 09:00Aangepast: 22 augustus om 09:05
Een Canadese rechter heeft beoordeeld dat drie gezinnen Epic Games voor de rechter mogen slepen in verband met hun kinderen die verslaafd raakten aan Fortnite.

In 2019 werd al een collectieve schadeclaim ingevoerd door drie gezinnen wiens kinderen verslaafd raakten aan Fortnite. De kinderen in kwestie, die van tussen de 10 en 15 jaar oud waren, zouden niet alleen honderden dollars aan V-bucks hebben uitgegeven, maar door hun verslaving ook vervreemd zijn geraakt van hun gezin. 

Epic wordt er van beschuldigd dat ze bewust een verslavende game hebben ontwikkeld. Sterker nog; het bedrijf zou tijdens de ontwikkeling "experts" hebben ingehuurd om de game zo verslavend mogelijk te maken.

De Canadese rechter heeft nu toestemming gegeven om de rechtszaak door te laten gaan. De ouders zoeken naar schadevergoeding, maar precieze bedragen zijn nog niet bekend. Ook zou men willen dat de kinderen in kwestie het uitgegeven geld terugbetaald krijgen. Het Canadese advocatenkantoor Calex Légal, dat de gezinnen representeert, zoekt daarnaast nog naar meer slachtoffers om de rechtszaak uit te breiden.

Epic Games heeft aan PCGamer gemeld zich te verzetten tegen de aanklacht. “We zijn van plan dit voor de rechtbank aan te vechten. Deze recente beslissing betekent alleen dat de zaak doorgaat. We geloven dat het bewijs zal aantonen dat deze zaak waardeloos is.”

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.