Capcom verhoogt Japanse salarissen met 30%

Geplaatst: 1 april 2022 om 11:28Aangepast: 2 februari 2023 om 08:41
Vanaf vandaag verhoogt Capcom de salarissen van zijn Japanse medewerkers met gemiddeld 30 procent. Ook komt er een nieuw bonussysteem.

Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Capcom zegt de “relatie met werknemers te koesteren” en daarom twee veranderingen door te voeren.

Ten eerste gaat het ‘basissalaris’ van de medewerkers in Japan met gemiddeld 30 procent omhoog. Capcom belooft ook een nieuw bonussysteem te introduceren dat de prestaties van het bedrijf beter moet reflecteren.

Ten tweede gaat Capcom de afdeling personeelszaken reorganiseren. Die gaat uit vier verschillende takken bestaan. Er komt een afdeling bij die zich bezighoudt met het personeel van de ontwikkelingsteams van Capcom, en een afdeling die zich richt op communicatie tussen het management en het personeel en het verbeteren van de werkomgeving.

Capcom boekte vorig jaar voor het vierde jaar op rij een recordomzet en –winst. Door de aangekondigde veranderingen moeten de werknemers meer van de successen gaan profiteren dan in voorgaande jaren het geval was. 

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.